Fejszék

Mit szólnál egy ergonomikus kialakítású fejszéhez, amivel könnyedén tudnád a farönköket hasogatni? Nálunk az üvegszálas és fafejű fejszék is beszerezhetőek többféle méretben és kialakítással népszerű márkáktól!

Tudtad? A fejsze az egyik legrégebbi eszközeink egyike. Története és felhasználása egészen korai időkre nyúlik vissza. Manapság a fűtéshez használt faanyagok feldolgozása, faipari munkák során alkalmazzák a leggyakrabban.

Fejszék

 

Milyen szerszámok is pontosan a fejszék? A fejszék hosszabb nyéllel rendelkező ék alakú hasító szerszámok. Segítségükkel kézi erővel nagyobb rönköket, tuskókat tudunk kisebb darabokra aprítani, de akár fa kivágásra is jól szolgálhatnak. Minőségi egy élű vagy kétélű, hasítófejszék üvegszálas nyéllel és tartós fanyelű fejszék közül válogathatsz oldalunkon.

 

Mi a különbség a balták és a fejszék között?

 

Bár sokan szinonimának gondolják a két kifejezést és szerszámot, de valóságban nem teljesen ugyanazt jelentik és nem teljesen azonos a felhasználási módjuk sem. Míg a balták rövidebb nyelű szerszámok, melyekkel leggyakrabban a fát aprítani szokás, addig a fejszék hosszabb nyelű termékek, melyekkel nagyobb erőkifejtésre is képesek lehetünk a hosszabb erőkarnak köszönhetően.

 

Hogyan válassz fejszék közül?

 

A legjobb, ha a fejsze nyél hosszával kezdjük a vizsgálódást. Vegyük a fejsze fejét a tenyerünkbe és tegyük a vállunkhoz. Akkor jó a fejsze nyelének hossza, ha megegyezik a karunk hosszúságával, vagyis a hónaljig ér. A súly is fontos! Mindenképpen olyat válassz, amit erőlködés nélkül fel tudsz emelni alkarból. A jól megválasztott fejszével öröm lesz a munka!

Jó tanács! A munka során mindig viselj védőszemüveget és ügyelj arra, hogy senki ne legyen a közeledben, akire veszélyt jelenthetne a fa hasogatása.

 

Milyen fejszét vásárolhatsz nálunk?

 

Fanyelű fejszék

Kínálatunkban van szimpla és kétélű fanyelű fejsze is található. A hagyományos fa nyéllel rendelkező fejsze 1600g és 2000g-os kivitelben érhető el.

 

Fejszék üvegszálas nyéllel

TRUPER fejsze üvegszálas és fanyéllel. Mindkét fejsze 1,6 kg súlyú.

 

Hasító fejszék

Üvegszálas és fanyéllel rendelhető darabok.

 

További termékek raktáron

 

A fejsze kosárba került már, de más termékre is szükséged lenne a kerti szerszámok közül? Akár egy füst alatt is leadhatod rendelésedet, ugyanis a nálunk lévő online kosár alkalmas arra, hogy bármekkora és bármennyi darabszámú termék elférjen benne. Emellett minden erőnkkel azon vagyunk, hogy minden rendelt terméket a lehető leghamarabb kiszállítsunk az általad megadott címre!

 

Hírlevél feliratkozás

 

Szeretnél értesítést kapni az új termékek érkezéséről? Feliratkozhatsz a vásárlás alkalmával is, de külön is megteheted a feliratkozást, amikor fiókot regisztrálsz. Ez esetben csakis a nevedre és arra az e-mail címre van szükségünk, mi pedig rendszeresen küldeni fogjuk számodra a hasznos és informatív tartalmakat!

 

Mentool.hu vásárlói információk

 

Mielőtt leadod a rendelésed, jó lenne tudni, hogy hány darab van raktáron a termékből? Ezt minden termék oldalán jelezzük. De semmi vész, ha többet szeretnél rendelni! Add le ugyanúgy a megrendelésed, ahogy szoktad és, ami raktáron van, akár azonnal küldjük. A többit pedig beszerezzük és a legközelebbi szállítás alkalmával kapod meg.