Fűtésszerelés

Egyre hidegebbek a nappalok és az éjszakák? Ideje lenne átnézni a fűtésrendszert? Ha szeretnéd kicserélni a kályhacsöveket, vagy éppen az elhasználódott fűtéscsöveket szeretnéd lecserélni ötrétegű csövekre, akkor tudunk segíteni benne. Akár az új fűtésrendszer kiépítését tervezed, akkor a fűtésszereléssel kapcsolatos anyagokat be tudod szerezni tőlünk. Amennyiben csak begyújtáshoz szeretnél segítséget kérni, akkor erre a PE-PO alágyújtóst tudjuk ajánlani, amit beszerezhetsz tőlünk.

Fűtésszerelés

 

Valószínűleg nincs olyan ember, aki élete során ne találkozna a fűtésszerelés témakörével. Dönthetünk úgy, hogy inkább fűtésszerelő szakemberrel készíttetjük el a teljes fűtési rendszer kiépítését és szerelését, de megfelelő szakismeretek tudatában akár magunk is nekiállhatunk, ha van némi előképzettségünk.
Akárhogy is döntünk, az biztos, hogy minőségi, megbízható anyagokra van szükségünk az időtálló megoldáshoz. Arra azonban mindenképpen figyeljünk, hogy csak azokra a termékekre érvényes a garancia, amelyeket hivatásos szakember szerel be.

A fűtési rendszerek kiépítésénél, illetve a szerelés során a korszerű eszközök lehetővé teszik számunkra az energiatakarékos fűtés kiépítését. Telepíthetünk így egyedi fűtésrendszereket is akár.

Oldalunkon megtalálod mindazt, amire a fűtés kiépítéséhez, vagy a már meglévő fűtésrendszer felújításához, bővítéséhez szükség lehet. A termékeket úgy csoportosítottuk, hogy a kategóriák között bármilyen fűtési rendszerhez gyorsan meg tudd rendelni a szükséges alkatrészeket. Nézz szét nálunk, és hozd ki a fűtésből a legjobbat! 


Fűtésszerelési anyagok

 

Még a hidegek beállta előtt célszerű ellenőrizni a rendszert, akár gázzal, akár vegyes tüzelésű berendezéssel fűtesz. Ellenőrizted már, hogy megfelelően működik-e a fűtési rendszer az egész házban?

 

A karbantartással nemcsak hatékonyabb lesz a fűtésed, de sokkal nagyobb biztonsággal fűthetsz majd. Megelőzheted a lakástűz, vagy a fűtési rendszer hibás működése okozta egészségügyi problémákat, például a szén-monoxid mérgezést.

 

Különböző fűtési módok, különböző feladatok

 

Manapság a fali cirkó talán az egyik legelterjedtebb és legkedveltebb fűtőberendezés, viszont jó, ha minden évben karbantartjuk. Ennek a karbantartását házilag is megoldhatjuk, ha tudjuk, melyik csavarokat kell kicsavarozni, mely alkatrészt kell megpucolni a lerakódott portól. Természetesen vannak erre szakosodott szervizek, akik naponta több száz fali cirkót takarítanak, rájuk is bízhatjuk a szervízelést. Ha bizonytalan vagy a kérdésben, bízd rájuk ezt a munkát, hogy hosszantartó és biztonságos legyen a cirkó működése.

A kondenzációs kazánok karbantartása is ugyanúgy szükséges, mint a fent említett készülék szervizelése. Az éves karbantartáskor fény derülhet az esetleges meghibásodás okára és egyből orvosolni is lehet azt.

Abban az esetben, ha az ellenőrzés megtörtént és teljesen átjárható, valamint sérülésmentes a füstcső, akkor azt is meg kell nézni, hogy megfelelő mennyiségű víz van-e a rendszerben.

 

A radiátorok ellenőrzése is fontos feladat!

 

A radiátorok légtelenítése is elengedhetetlen mozzanat. Próbafűtéssel kell kezdeni, hogy a rendszerbe bekerülő gázok kiváljanak a vízből. Ezt követően körülbelül fél óra pihentetést követően ellenőrizd, hogy radiátor megfelelően melegszik-e. A radiátor légtelenítését azért ajánlott elvégezni minden fűtési szezon megkezdése előtt, mert a rendszerben lévő levegő miatt nem melegszik fel kellőképpen a fűtőtest. A hatásfoka pedig ezáltal jelentősen csökkenhet.

 

Amennyiben vegyes tüzelésű berendezéssel fűtesz, annál is szükséges a kémény átjárhatóságát ellenőrizni, vagy ellenőriztetni. Ha Te magad is szívesen bíbelődsz ezzel a feladattal, akkor ajánljuk figyelmedbe a kéményseprő keféket. Ezt a műveletet nem ildomos kihagyni, mivel az átjárhatatlan, esetleg eldugult kéményből a szén-monoxid, füst, az apró lyukakon keresztül pedig a hamu is könnyen visszaáramolhat a lakótérbe.

 

Fűtésszereléshez is elengedhetetlenek az 5 rétegű csövek

 

Az 5 rétegű cső tartós, megbízható megoldást kínál számodra amennyiben fűtési, hűtési, valamint vízellátási rendszerek kialakítását, átalakítását, modernizálását vagy bővítését tervezed. Oldalunkon több méretben találhatod meg az ötrétegű csöveket és a passzoló idomokat is. Sőt, az egyszerű szerelést és kivitelezést eredményező fittingeket, roppantógyűrűs csatlakozókat is megvásárolhatod.

 

Legkeresettebb termékeink a fűtésszerelés kategóriában

 

Ezzel kapcsolatban elárulhatunk egy nagy titkot. Attól függ, milyen évszak van! A fűtésszerelési termékek a hideg idő beállta után lesznek igazán népszerűek. Méghozzá az összes, egyszerre. Úgy tűnik, a vásárlók nagy része még mindig kicsit későn kezd hozzá a rendszer ellenőrzéséhez, felújításához. Akkor, amikor kiderül, hogy valamilyen probléma adódott és kisebb-nagyobb javítás szükségeltetik, méghozzá azonnal…

Ezért célszerű minél előbb, még a fűtési szezonon kívül elvégezni a munkát. Kisebb gond, gyorsabb munkafolyamatok, ráadásul közben nem is fagyunk meg.  

Nagyon fontos, hogy az árak mellett további szempontokat is figyelembe kell vennünk szerelvény vásárlásakor. Ha Neked is fontos, hogy a fűtésszerelési kiegészítő is megbízható, minőségi, hosszú távú használatra alkalmas legyen, akkor a legjobb helyen jársz.

 

Tudjuk, hogy a fűtésszerelés vagy korszerűsítés sok odafigyelést kíván. A rendszer bekötése során radiátor szelepekre, termosztátokra, manométerekre is szükséged lehet, ezeket is mind-mind megtalálhatod oldalunkon. Csak helyezd a kiválasztott árucikkeket a kosárba, válaszd ki a szállítási és fizetési módot, majd várd a futárt a csomagoddal.
A termékek adatlapján részletes információkkal szolgálunk termékeinkről, de amennyiben valamilyen további kérdésed merülne fel, kérjük keress minket bizalommal ügyfélszolgálati elérhetőségeink egyikén.