Ötrétegű csövek

Az ötrétegű anyagok hatalmas teret hódítottak az elmúlt időszakban a vízszerelés és a fűtésszerelés területén. Az ötrétegű csöveket többféle méretben, szigetelt és szigeteletlen változatokban, piros, kék és fehér színben is megrendelheted kínálatunkból a hozzájuk szükséges idomokkal és segédszerszámokkal együtt! A legnépszerűbb Henco és Unidelta Flexall csöveket megrendelheted már online is, néhány kattintás az egész! Mit kell tudni az ötrétegű csőről?

 

A rendszerváltást követően indult útjára hazánkban az ötrétegű csövek alkalmazása. Könnyű szerelhetősége és remek tulajdonságai tették lehetővé számára, hogy hatalmas teret hódítson az épületgépészetben. Ma már kevés az olyan ház, amelyben nem ezek a csövek kerülnek alapvetően is beépítésre vagy felújítás, bővítés esetén nem ezekhez a remek termékekhez nyúlnak a szakemberek.

Az ötrétegű cső kimondottan jól alkalmazható vízrendszerek és fűtésrendszerek kiépítésénél is.

 

Ötrétegű csövek és idomok

 

Felújítanád otthon a vízvezeték rendszert? Amennyiben most kezditek kiépíteni az új víz-, illetve a fűtési csöveket a házban, akkor tudunk egy kiváló megoldást. Manapság az épületgépészetben az egyik legkeresettebb termék az ötrétegű cső. Az ötrétegű csőben lévő alumínium réteg megakadályozza, hogy oxigén jusson a rendszerbe. A kétféle színű (piros, kék) csöveknek köszönhetően a szerelésnél nem fogod összetéveszteni a hideg-meleg vezetékeket.

 

Ötrétegű csövek a problémamentes vízszereléshez!

 

Az épületgépészet területén az egyik legfontosabb termék az ötrétegű cső. Amennyiben vízvezetékszerelés a feladatod, vagy a fűtés kialakítása, akkor a rendkívüli módon alaktartó, polietilén és alumíniumból készült ötrétegű csőre lesz szükséged. Ez a cső hosszú-hosszú évekig szolgálja majd terveidet.

 

5 rétegű cső - amit biztosan tudsz, de elevenítsük fel újra

 

Tisztázzuk is le, hogy az ötrétegű csövek miről kapták a nevüket. Talán egyértelműnek tűnhet, de az 5 rétegű megnevezés a csövet alkotó 5 rétegre utal. Ez a szerkezet rétegenként az alábbi anyagokat tartalmazza: polietilén (II. típusú PE – RT), kötőanyag, alumínium (Stark alumínium), kötőanyag, polietilén (II. típusú PE – RT).

A cső középső részében futó alumínium réteg teljes hosszában tompahegesztéssel van összezárva. Az alumínium cső PE–RT réteg közé van rögzítve nagyon erős, vékony ragasztóréteggel. A szigetelt változatokat ezen kívül egy külső, plusz mechanikai védelemmel is ellátták. Az extra védelmet egy extrudált sűrűségű polietlién fólia (PE-LD) zárja le.

 

Fontos a megfelelő hosszúságú ötrétegű cső vásárlása

 

Megmérted már, hogy milyen hosszú méretű csőre van szükséged? Van egy jó hírünk! Nálunk megvásárolhatod a szigetelt, vagy a szigeteletlen ötrétegű csövet. Sőt online barkácsboltunk kínálatában az ötrétegű csövek szereléséhez szükséges segédszerszámokat, kiegészítő idomokat is megvásárolhatod. Nézz szét nálunk és szerezd be tőlünk, amire szükséged van. 

 

Az ötrétegű csövek remek tulajdonságai

 

Ki ne szeretné, ha a munka zökkenőmentesen menne a maga ütemében? Az ötrétegű csővel időt és energiát spórolhatsz meg. Ráadásul egyszerűen méretre is alakíthatod őket. Az ehhez szükséges hajlítót is beszerezheted tőlünk.

 

Henco és Unidelta

 

A Henco 5 rétegű cső és az Unidelta ötrétegű cső is megtalálható oldalunkon. Az már rajtad múlik, hogy melyiket választod.

Az Unidelta 5 rétegű csöveink szigeteletlen kivitelben, 16*2, 20*2 és 26*3 mm-es méretben kaphatóak.

A HENCO gyártásában készült csöveink piros és kék színben, illetve szigetelt változatban, több méretezésben elérhetőek.

 

Miért kedvező választás az 5 rétegű cső?

 

 • maximális hőmérséklet: 95 ºC

 • maximális üzemi nyomás: 10bar

 • hővezetés: 0,43 W/mK

 • korrózióálló: a kémiai és elektrokémiai korróziónak is ellenáll

 • nagy kopásállósággal bír, mind a kémiai, mind az elektrokémiai korrózióval szemben

 • alacsony hőtágulás (mindössze: 0,026mm/mK)

 • alacsony zajszint

 • könnyű súly

 • alaktartó, de könnyen szerelhető rugalmassága és stabil hajlíthatósága miatt

 • rugalmassága kifejezetten alkalmassá teszi sugárzó fűtési és hűtési rendszerekbe való telepítésre is

 • biztonságos! Nem tartalmaz toxikus anyagokat!

 • hosszú élettartamú

  

További termékek rendelése online

 

Benéztél már a kategóriák közé? Biztosak vagyunk benne, hogy más olyan termékeket is találsz a kategóriák között, amelyekre szükséged lesz a jövőben. Amennyiben tudod a termék nevét, célirányosan vásárolnál, akkor segítségedre lesz az oldal tetején található okos árukereső funkció is. 

Minden vásárlónak lehetősége van közzétenni az oldalon, hogy milyen az elégedettsége a bolttal szemben. Írd meg számunkra Te is a termékkel, vagy a szállítással kapcsolatos véleményed. Sőt! A kiszolgálással kapcsolatos visszajelzésedre is kíváncsiak vagyunk.

 

Szállítás vagy személyes átvétel

 

Amennyiben szükséges, úgy a szállítási feladatot is elvégzi helyetted megbízott futárszolgálatunk. Gyorsan szeretnéd megkapni a vásárolt terméket, hogy mihamarabb elkezdhesd a munkát? Ebben az esetben keresd fel ügyfélszolgálatunkat, add le megrendelésed és várd az értesítőt, hogy mikor gurulhatsz be raktárunk parkolójába összekészített csomagodért.

 

Újabb kérdéseid merültek fel, nem találod valamire a választ? Ne habozz, hívj minkettelefonon a +36-70/635-8665-ös számon, vagy írj email a webshop@mentool.hu címre.