Locsolócsövek

A locsolótömlő, locsolóslag, vagy locsolócső az egyik legfontosabb eszköz ahhoz, hogy kertünkben és házunk körül megfelelő mennyiségű vízhez tudjuk juttatni növényeinket. Megvásárolhatod most őket több különböző színben, több átmérővel, és akár csavarodásmentes kivitelben is. A jutányos árak és a kényelmes online megrendelés pedig már csak hab a tortán! Rendeld meg már ma!

Locsolócsövek - Locsolótömlő minden kertbe

A locsolótömlő nem évszakhoz kötött kerti kiegészítő. Akár tavasszal, akár nyáron, akár ősszel szeretnéd beszerezni új öntözőcsöved, jól ki fogod tudni használni még a tél beállta előtt.

A megfelelő locsolócső kiválasztása azonban a legtöbb esetben problémát okozhat, ha korábban még nem vásároltunk az öntözéshez ilyen kiegészítőt. Természetesen vannak olyan esetek, amikor egyáltalán nincs szükség locsolócsőre és növényeink öntözéséhez elegendő egy megfelelő locsolókanna kiválasztása.

Ha te is kíváncsi vagy arra, hogy milyen szempontok alapján válassz locsolócső kínálatunkból, akkor olvass tovább!


Locsolócsövek mindenhol, mi alapján válassz?

A locsolócső, vagy más néven slag kiválasztásának talán legfontosabb szempontja az átmérő. Nézd meg, hogy honnan tudod kinyerni az öntözéshez szükséges vízmennyiséget, arra milyen eszközzel csatlakoztatható a tömlő és milyen átmérőt tudsz ráhelyezni a legegyszerűbben.

A nyomást is fontos figyelembe venni, ugyanis egy kis teljesítményű szivattyú nem fog tudni elegendő vizet pumpálni a széles csőbe, egy túl erős pedig akár meg is repesztheti a túl keskeny locsolócsövek anyagát, vagy a csatlakozási ponton eltolhatja a csövet a csaptól, kúttól. Tudd meg hány bar nyomás a megfelelő számodra!

A cső átmérő határozza meg, hogy milyen mennyiségű víz tud egyszerre átáramlani a tömlő belsejében. Ha a víznyomás magas, akkor vastagabb átmérőjű tömlővel is kényelmes lesz a locsolás.

Következő fontos szempont a csap, kút vagy esővízgyűjtő elhelyezkedése az udvaron a locsolandó területhez képest. Számold ki, hogy milyen hosszú locsolótömlőre lesz szükséged, vedd figyelembe azt is, hogy ha az udvaron olyan tereptárgyak lehetnek, amelyeket esetenként vagy szezonálisan (pl. medence, komposztáló stb.) meg kell kerülni, nehogy túl rövid locsolócső vásárlására add a fejed.

Nálunk személyre szabott igényeket is leadhatsz, nem muszáj teljes tekercsben megvásárolnod a locsoló eszközeidet. Ha kicsi a kerted, vásárolhatsz akár néhány métert is, ha azonban 25 méternél hosszabb slagra van szükséged (25 méter egy tekercs), akkor javasolt mellé toldó elemeket is vásárolnod a megfelelő méretben.

Ez a megoldás akkor is hasznos lehet, hogy ha esetenként van csak szükséged a tömlő meghosszabbítására, például amikor az utcafront locsolására kerül az idő. Ezzel az egyszerű módszerrel megkönnyítheted a saját dolgodat is, hiszen nem kell a teljes hosszúságú csövet feleslegesen húzgálnod állandóan az udvaron.


Kerti locsoló cső szórófejjel vagy nélküle

Szórófejjel sok esetben könnyebb az öntözés, mint szórófej, szórópisztoly nélkül. A locsolástechnikai kerti eszközök kiválasztásánál érdemes figyelembe venni a talaj minőségét is. Jó áteresztő képességű, nehezen nedvesedő talajoknál kényelmes és praktikus megoldás lehet az árasztás, amelyhez csak egy megfelelő átmérőjű cső szükséges, valamint annak időközönkénti áthelyezése.

Amennyiben a talaj kötöttebb, vagy nem szeretnénk a vizet pocsékolni, fontos szempont számodra a vízpermet porlasztása is bizonyos esetekben, akkor érdemes beszerezni egy a tömlő átmérőjéhez illeszkedő szórópisztolyt. Ezekkel a termékekkel a különböző vízigényű növényeinket is megfelelően tudjuk locsolni, a leveleikről lemosni a rárakódott port.

A locsolótömlő kiválasztása során sokszor szembesülhetünk azzal, hogy igen nagy árkülönbségek is előfordulnak. Hogy mi határozza meg ezeket az eltéréseket az azonban sokszor nem teljesen egyértelmű. A tömlő átmérője és hossza mellett a cső felépítése és anyaga is ezek közé a tulajdonságok közé tartozik.


Miért jó a csavarodásmentes kerti tömlő, cső?

Csavarodásmentes locsolótömlő

Amikor lehetőséged van választani a különböző locsolócső változatok közül, akkor sokszor megéri, hogy ha a drágább, de strapabíróbb, csavarodásmentes változatok mellett teszed le a voksodat.

Ha locsolástál már slaggal korábban, akkor biztosak vagyunk benne, hogy téged is idegesített, amikor a tömlő megcsavarodott, eldeformálódott, vagy egyszerűen nem folyt belőle megfelelően a víz, mert egy hurok képződött rajta.

Ahogy nevükből is látható a csavarodásmentes tömlők belseje olyan anyagból, speciális textíliából készült, amely nehezebben csavarodik meg, mint hagyományos társai. A csavarodásmentes és törésmentes slagok anyaga rendszerint vastagabb a hagyományos változatoknál, így nehezebben törnek, csavarodnak meg.

Az 5 rétegű locsolótömlők megérik a beruházást!


A kert a lelke mindennek - 25 méteres tekercs

Rendeld meg locsolócsövedet kínálatunkból a hozzá illő csapcsatlakozókkal, körmös toldókkal és szórópisztolyokkal együtt, és élvezd a kerted adta lehetőségeket!

Vásárolj a raktáron lévő mennyiségből, vagy nagy mennyiség esetén kérd egyedi ajánlatunkat e-mailben! (email címünk: webshop@mentool.hu, tel: 06706358665)

Ha a termékeket már a kosárba helyezted, akkor nincs más teendőd, mint az oldal tetején a talicskára (kosár) kattintani és véglegesíteni a megrendelésed. Ennyire egyszerű!

A továbblépésnél megadhatod a szállításhoz szükséges adatokat, és a szállítási információk mellett kiválaszthatod a fizetési módot is.

Minden jog fenntartva! (2021) Felhívjuk szíves figyelmed, hogy online barkácsboltunkban a felhasználói élmény maximalizálása miatt cookie-kat használunk! Kérjük, kattints az ,,elfogadom" gombra a webáruház alján, amennyiben megjelenik számodra.
#ft raktáron #hosszának háromszorosára #tárolás érdekében #30 m #1 2 #érvényes #automatikusan #3 4 #tartós #keresések #szállítás #extra #keresés #gardena #990 #bar #lehetővé #kategóriák #beállítások #szövet #műanyag #rendezés #eredeti #kattintva #adott #található #hirdetések #eszközök #bizonyos #890 #390 #tartalmának #lehetővé teszi #díj #termék #termékek #tájékoztató #490 #locsolócsövek