Ötrétegű cső segédszerszámok

Az ötrétegű csövek szereléséhez minden esetben szükséged lesz segédszerszámokra is. Ezek a szerszámok nem csak a Te életedet fogják megkönnyíteni, de felhasználásukkal megóvhatod a csöveket és az idomokat a sérülésektől, az esetlegesen használhatatlanságig történő alakítás helyett. Ezek a szerszámok elengedhetetlenek lesznek számodra is a fűtésszereléshez és vízszereléshez. Válogasd össze a megfelelő méretű szerszámokat, kezdd el a munkát akár már holnap!


13termék 113

Ötrétegű cső segédszerszámok

 

Ugye tudod, hogy mely szerszámok azok, amelyekkel könnyen tudod végezni az 5 rétegű cső szerelést? Segítsünk? Az ötrétegű csövek végeinek sorjátlanításához a kalibráló a megfelelő szerszám. Ez a remek termék 3-4-5 méretben kapható nálunk. Ha a kalibrálás és a sorjátlanítás megvan, akkor már csak a csövek hajlításához kell beszerezni a belső vagy külső hajlító rugót.

Oldalunkon minden esetben segítünk a méretekkel, de ha a választás előtt mégis inkább biztosra mennél, akkor keresd fel ügyfélszolgálatunkat!

 

Az 5 rétegű csőszerelés lépései

 

-          Először is méretre kell vágnod az ötrétegű csövet. (Mérd le egy mérőszalag segítségével a szükséges hosszúságú 5 rétegű csövet, majd szabd a megfelelő méretre.) Oldalunkon Te tudod beállítani, hogy milyen méter hosszban szeretnéd rendelni ezeket az igen hasznos fűtésszerelési kiegészítőket, így az is megeshet, hogy nem kell őket méretre vágnod. Amennyiben mégis vágásra adnád a fejed, úgy válaszd hozzá csővágó ollóinkat.

-          Ezt követően sorjátlanítsd a cső végét a megfelelő méretű kalibrálóval. A sorjátlanítás az az eljárás, aminek köszönhetően a cső és az idom könnyedén összeilleszthetővé válik. A zavaró sorjákat eltávolítjuk a cső végéről és a kalibráló segítségével kiegyenlítjük a vágásból adódó esetleges horpadásokat, egyenletlenségeket.

-          Helyezd a csőre az idomot a megfelelő mélységig.

-          Húzd meg az anyát, vagy ha roppantós fittinggel dolgozol, akkor szorítsd rá a csőre az idomot a több cégtől is bérelhető gép segítségével.

  

Külső-belső hajlító rugó a csövek hajlításához

 

Nem csak az éneklésben ismert a hajlítás fogalma. Ötrétegű csövek szerelésénél, csőrendszerek kialakításánál is jól fog jönni egy hajlító rugó a megfelelő szög hajlításához. Ezzel a szerszámmal gyors és minőségi munkát tudsz végezni egyszerűen. Mire vársz még? Rendeld meg és akár már másnap használhatod is ezt a csúcsszuper terméket!

 

A hajlító rugó felületkezelt rugóacélból készült. Kétfajta változata létezik. A külső hajlító rugókat szigetelés nélküli ötrétegű csövekhez szokták használni. Ahogy neve is mutatja a csőre kívülről kerül felhúzásra.
A belső hajlító rugók szigetelt és szigeteletlen 5 rétegű csövekhez is használhatóak. Ezeknek a fajtáknak az egyik végét keskenyebbé tették, hogy akadály nélkül be lehessen csúsztatni őket a csőbe. Másik végükön egy akasztót alakítottak ki, amelyre egy madzagot erősíthetsz, hogy a megfelelő hosszúságig beleeresztheted a csőbe, majd elvégezed a hajlítást. Ezt követően könnyedén ki tudod majd húzni a csőből.

 

Miért jó egy ötrétegű cső kalibráló szerszám?

 

16-18-20-26-32. Sajnáljuk, de ezek nem a hatoslottó nyerőszámai (végül is lehetnek azok is). Ezek a számok az ötrétegű csövek belső átmérőjének nagyságát tükrözik.

A vízvezeték szereléshez és a fűtésszereléshez elengedhetetlen kellékek egyike a kalibráló. Amennyiben a legjobbat szeretnéd kihozni az ötrétegű csöveidből, akkor egy kalibrálóra is mindenképpen szükséged lesz. A kalibráló végénél található penge nem csupán a sorjákat távolítja el, ami a vágásnál alakul ki. A cső belső lumene is deformálódhat, ezt tágítja ki annyira  a kalibráló amennyi a szereléshez szükséges.

                                                                                           

Segédszerszámok és még sok ezer hasznos holmi

 

Böngéssz oldalunkon, tekintsd meg a kategóriák között szereplő termékeinket. Amennyiben tudod a termék pontos nevét, úgy az oldal tetején elérhető okos kereső mezőt is használhatod. Akármelyik módot is választod, biztos lehetsz benne, hogy minőségi termékeket találsz!

 

Szállítási és személyes átvételi lehetőségek

 

Bízz meg minket a szállítással. Te csak helyezd kosárba a terméket, majd válaszd ki, hogyan jutassuk el hozzád csomagod! Miután beérkezett a rendelésed, a legrövidebb időn belül nekiállunk a rendelt termék összecsomagolásának. Ha személyesen jönnél el csomagodért, akkor mindenképpen várd meg az összekészítési értesítőt, csak ezt követően ülj autóba.

 

Amennyiben bármilyen további kérdésed merülne fel, kérjük keress minket ügyfélszolgálati elérhetőségeink egyikén! Várni fogunk!