Párakapuk

Felüdülés párafüggöny használatával

Párafüggönyökkel, párakapukkal ma már a városok számtalan pontján találkozhatunk a nyári forróságban. Az éttermek teraszain, a parkokban, a zsúfolt belvárosban bárhol belefuthatunk hasonlókba. Most azonban már nem kell kimozdulnunk ahhoz, hogy párafüggönyben fogyaszthassuk el ebédünket. Rendeld meg néhány kattintással saját párakapud, amit könnyen felszerelhetsz a napernyőre, a teraszra, vagy erkélyre. Hozz felüdülést a forró nyári napokra!


1termék 11

Párakapu

Napjainkban nem csak a nyarak egyre melegebbek, de a tavaszi és őszi időjárás is hektikus. A nyarak hosszabbodnak, a telek kevésbé észlelhetőek, havazás és csapadék időszakonként hull, de nem lehet számítani már arra, hogy ki tudjuk számítani az időjárást. Éppen ezért saját magunk és kertünk védelméről sem árt gondoskodni ezekben az egyre hosszabb meleg hónapokban. 

A hűsítésre, locsolásra és vizes permetezésre akár már kora tavasztól szükségünk egészen lehet a későb őszi hónapokig. A hűsítő vízpermet, párakapu használata éppen ezért nem csak a saját magunk, de növényeink, házi kedvenceink érdekében is ajánlott, jó szolgálatot tesz. 

A párásítás egyik legfontosabb funkciója a környezeti hőmérséklet nagy mértékű hűtése. Megéri átgondolni, hogy hova a legcélszerűbb felszerelni ezeket a remek termékeket, mert senki sem szeretne egész nyáron a légkondicionált belső terekben létezni akkor, hogy ha van lehetőség kiülni a kertbe, erkélyre, vagy teraszra is. 

Külterületeinket annál jobban ki tudjuk használni, minél átgondoltabban és felelősségteljesebben választjuk ki azok berendezési tárgyait, kiegészítőit. 

A párásító eszközök, párakapuk, párafüggönyök változatait nagy sikerrel alkalmazzák már évek óta vendéglátóhelyeken, strandokon, nagyvárosok terein, rendezvényeken is. Miért ne használhatnánk mi is saját otthonunkban? 

A nagyüzemi, egyéni telepítést és karbantartást igénylő modellek mellett ma már szerencsére elérhetőek az egyszerűbb, kisebb, de mégis tartós és praktikus változatai ezeknek az eszközöknek. 

A sokak által csak párakapu vagy párafüggöny névén ismert frissítésre szolgáló rendszerek működési elve egyszerű, mégis ebben rejlik nagyszerűségük. A párakapu csövére szerelt fúvókák a belevezetett víz cseppjeit alpró részekre bontja, porlasztja, amely így sokkal könnyebben és gyorsabban párolog el. 

A párolgás közben pedig egy igen egyszerű folyamat játszódik le. A vízpermet hőt von el a környezetétől, amellyel akár 10 fokkal is csökkenhet a külső hőmérséklet azon a területen, ahova felszereltük a porlasztó berendezést. 

A réz fúvókák előnye a műanyag változatokkal szemben, hogy sokkal ellenállóbb a külső környezetei hatásoknak. Anyaga miatt nem érik el a hosszú hónapok és még hosszabb napos óráknak kitett működés közben sem. Oldalukra könnyen felszerelhetőek a szett részét képező csiptetők, amelyekkel a számunkra legmegfelelőbb helyre rögzíthetőek fel. 

Legyen szó akár kerítésről, napernyőről, napvitorláról, vagy gerendáról a párakapu könnyen felszerelhető. Amennyiben még biztosabbra szeretnénk menni, vagy nem szélárnyékos helyre szerenténk felszerelni új párakapunkat célszerű további rögzítést is alkalmazni. Ehhez használhatsz gyorskötözőt, zsinget, vagy akár drótot is.

Amennyiben erkélyre, tornácra vagy fából készült terasz elemekre szeretnéd felszerelni a párásító függönyt, úgy a 8 db csavarozható horog lesz segítségedre, amelyek a készlet tartalmát képezik. A gumicső ezekkel a remek kis eszközökkel biztosan és kényelmesen rögzíthető szinte minden kültéri elemhez.

Ha pedig felszerelted az új családtagot és nem szeretnéd kihagyni a jóból a családodat, bartáaidat, vagy szomszédaidat sem, akkor a párakapu hű társad lesz a kültéri összejövetelek, kerti partik esetében is. A kedvező víz felhasználás pedig már csak hab a tortán! Felfrissülhetsz úgy, hogy közben a vízszámla miatt sem kell aggódnod! 

Működése zajtalan, a rendszer pedig tetszés szerint akár bővíthető is a későbbiekben. Felszerelheted akár panellakásod, társasházad erkélyére is, nem fogja elönteni a szomszédokat az áradás! 


Párakapu párafüggöny: a párakapu szett tartalma:

 • 1 darab 15 méter hosszú gumicső, tömlő
 • 8 darab réz fúvóka
 • 8 darab csiptető
 • 8 db rögzítő
 • 1 db kerti csap csatlakozó
 • 1 db gyorscsatlakozó


Ha pedig a fentiek nem győztek meg, akkor olvasd el a párakapu top10 előnyös tulajdonságát összefoglalva:
 

 • egyszerű felszerelhetőség, könnyű felhasználás
 • nem szükséges külön telepítést és karbantartást igényelni hozzá, saját magad is meg tudod ezeket tenni
 • a szettben található gyorscsatlakozóval és kerti csap csatlakozóval csaptelepre rögzíthető 
 • bármilyen szabványos csapteleped is legyen, könnyen felszerelhető rá
 • akár 10 fokkal képes csökkenteni a külső hőmérsékletet
 • segít megkötni a levegőben található pormennyiséget
 • kedvező vízfogyasztása miatt nem kell aggódnod a vízszámla miatt sem
 • a fúvókák kb. 2-3 méteres körben tudják porlasztani a vizet
 • megfelelő hűtést biztosít a meleg hónapokban növényeinknek, állatainknak is
 • felhasználhatod: erkélyen, teraszon, balkonon, napernyőn, napvitorlán is