Kaszák, sarlók

Nehogy azt hidd, hogy a kaszák és sarlók már kimentek a divatból! Ez egyáltalán nincs így, sőt! Sok olyan eset van, amikor csak és kizárólag ezekkel a kerti szerszámokkal tudjuk kordában tartani a növényzetet. Te tudod, hogy melyikre van szükséged?
Válaszd a kaszát, ha egyenletlen, köves, sziklás, elektromosság nélküli nagy területeken szeretnél gyors eredményeket elérni a növényzet visszaszorításában.

Válaszd a sarlót, ha olyan kézi szerszámot keresel, amely kis helyen elfér, könnyen forgatható és sokrétűen felhasználható akár a kiskertben is. Kissebb területek aratásához, vesszők, nádfélék, fűfélék és gaz vágására is használható.

Kaszák sarlók

 

A kaszák szerkezete nagyon egyszerű. Tulajdonképpen nem áll másból, mint egy nyélből és a hozzá erősített pengéből. A szerszámnyelekről általánosságban elmondható, hogy minden kerti szerszám nyele olyan hosszú, amilyen hossz maximálisan megfelelő az elvégzendő munka végrehajtásához.

A kaszák nyele annyiból speciális, hogy található rajtuk egy kacs, azaz egy fogó, támasztó rész, amely segíti a kaszáló mozdulatot, amellyel a réten vagy gabonaföldön gyorsabban tudunk haladni.

Igaz, a kaszát az aratásokkor használták, de manapság nem biztos, hogy ehhez lesz szükséged rá. Természetesen előfordulhat, hogy olyan külterületi földed van, amelyhez nem tudsz megfelelő áramellátást biztosítani, a motoros gépek pedig nagyobb befektetést igényelnek, ilyenkor jó alternatíva lehet egy kasza. De mikor hasznosak még? A fűnyírók nagy hátránya, hogy egyenletlen, köves, sziklás talajokon nem használhatóak. A kasza ilyenkor is segítségedre lesz. A helyes használat megtanulásával, begyakorlásával gyorsan és hatékonyan haladhatsz vele végig a területen.

Mire figyelj a használat során? Fontos, hogy vágáskor a kasza pengéjét a talajjal párhuzamosan kell tartani. A leghatékonyabb vágást akkor érhetjük el, ha nem a penge hegye, hanem a nyélhez közelebbi vége látja el a vágást. Erős szélnek kitett vagy az esőtől meghajlott növények esetében a dőlés irányába haladj a kaszálással. Karbantartása egyszerű, a kínálatunkban kapható kaszakővel megtehető.


Kovácsolt kasza és sarló változatok

A sarló megjelenése nagyon régre, egészen a kőkorba vezethető vissza. Természetesen azóta ezek a szerszámok is rengeteg változtatáson estek keresztül mind a forma, mind az anyaghasználat tekintetében. A ma ismert sarló egy mezőgazdaságban és kertekben használatos íves vagy egyenes fémpengéből és egy egyenes fanyélből áll.

Amennyiben kéznél van egy éles sarló, úgy használhatod azt füvek, gaz, nád, vagy vessző vágására is.


Termékek a tökéletes kertért

 

A kertrendezéshez számtalan szerszámra és kiegészítőre lehet szükséged, amelyeket nálunk mind-mind beszerezhetsz. Legyen szó akár talajtakarókról, mint a geotextil vagy az agroszövet vagy metszőollóról, talicskáról vagy vakondhálóról. A Mentool.hu-n megrendelhetsz egyszerre mindent egyszerűen, online!


Webáruház számtalan lehetőséggel

Üres még a kosár? Reméljük, nem marad így! Hidd el, a nálunk kapható termékekkel számtalan problémádra, megoldandó feladatodra találhatsz gyors megoldást.
Most pedig lássuk, mi mindennel könnyítjük meg számodra a vásárlási folyamatot.

Először is nálunk, a Mentool.hu-nál mindig pontosan láthatod, hogy egy-egy termékből hány méter, hány darab található meg raktáron vásárlásod pillanatában. A rendezés funkcióval egyszerűen válogathatsz a termékek és kategóriák között, a szűrés pedig segít a szín vagy méret szerinti rendszerezésben.

Ezek az információk nem csak segítséget jelenthetnek számodra a vásárláshoz, de akár a felhasználás kapcsán is nyújthatnak iránymutatást. Kezdj hozzá velünk a felújításnak, DIY projektnek és élvezd a saját kezűleg elvégzett munka minden örömét!

Amennyiben bármilyen további kérdésed lenne a felhasználói fiókba való belépés, a vásárlói regisztráció, a termék kosárba helyezése vagy a hírlevél feliratkozás kapcsán kérjük, keress minket bizalommal email címünkön vagy telefonons elérhetőségünkön!

#350 #450 #360 #2022 #190 #cím #490 #keresés #mail