Blog
2024.03.28 14:11

Az eresztisztítás ideje bármikor eljöhet

Az eresztisztítás ideje bármikor eljöhet

Nedvesednek a falak? Beázott a tetőtér? Könnyen lehet, hogy „csak” az eltömődött eresz a ludas. Járj utána te is mielőbb, hogy pontosan mi okozza a problémát, és spórolj a javítás költségein!

 

Gyakran előfordul, hogy az esővíz vagy a szél olyan anyagokat is magával sodor a csatornába, ami akár meg is akadályozhatja az esővíz megfelelő elvezetését (pl. felgyülemlett falevelek, faágak, egyéb piszkok). Fontos, hogy ezzel tisztában legyünk és rászánjuk az időt a tisztításra, mert ellenkező esetben a csatorna el is rozsdásodhat, sőt a benne pangó víz a házba is folyhat, ami később komoly problémákat okozhat.


Ahogyan azt az elején is említettük, ilyen gond lehet például a falak átnedvesedése vagy akár a komplett tetőtér beázása is. Kerüljük el inkább ezeket a magas költségen javítható problémákat, és tisztítsuk meg az ereszt szakember bevonásával, vagy álljunk neki mi magunk! Utóbbihoz adunk pár tippet, hogyan érdemes nekilátni.

Kézi eresztisztítás – csak felkészülten! Először is, fogjunk egy létrát, és stabilizáljuk az eresz közelében! Szépen sorban érdemes haladni, ezért készüljünk fel arra már az elején, hogy ezt a létrát olykor-olykor mozgatnunk kell majd. Húzzunk fel egy kesztyűt, vigyünk magunkkal vödröt és lapátot is, hogy könnyebb legyen a szemét eltakarítása az ereszből! Bátran essünk neki a kosznak, mert néha makacs tud lenni, és nem érdemes kímélgetni, ha hatékonyan szeretnénk haladni a feladatokkal.

Nem ritka az sem, hogy komolyabb módszert kell alkalmaznunk, és vízsugárral kell nekiesnünk az ereszcsatornának. Bátran árasszuk el, ha szükségét érezzük annak, hogy feloldjuk a koszhalmazt az eltakarítás előtt. Bármelyik módszerre is esik a választás, csak akkor álljunk neki az eresztisztításnak, ha nincs tériszonyunk, és jó az egyensúlyérzékünk, mert bizony mindkettőre nagy szükség lesz a tisztítás során. A maradványok és a kosz eltávolításán túl könnyen lehet, hogy az eresz javítására is szükség lesz, de akár egy-egy rossz, elhasználódott elem megújítása is elegendő lehet.

Ehhez mindenképpen azt javasoljuk, hogy kérd egy szakember segítségét, elkerülve a későbbi lehetőségét annak, hogy eláztasd a tetőteret vagy a falakat! Kivéve, ha nagy gyakorlatod van már ebben, és magabiztosan el tudod végezni a feladatot szakember bevonása nélkül.

Ha ismered a webshopunkat, akkor pontosan tudod, hogy folyamatosan bővítjük a kínálatunkat. Most rendelhetsz tőlünk ereszcsatorna gyűjtőket, és nem kizárt, hogy később egyéb ereszkiegészítőkkel is megtoldhatod majd a rendelésedet. Kísérd figyelemmel a felhozatalt, és rendelj tőlünk MPL vagy GLS futárszolgálattal! Ha a személyes átvétel híve vagy, csomagodat költségmentesen átveheted tőlünk szigetszentmártoni raktárunkban, egy előre megbeszélt időpontban.

Ha kérdésed van, érdeklődj nyugodtan elérhetőségeinken!

 

Facen, Instán és TikTokon is követhetsz minket. Csatlakozz a többiekhez!