Blog
2022.11.23 07:00

Az ünnepek ünnepe

Az ünnepek ünnepe

A karácsony nemcsak magáról az ünnepről szól, hanem a felkészülés izgalmairól is. Utóbbihoz pedig elengedhetetlen a teljes felfegyverkezés. Neked minden eszközöd és kiegészítőd megvan már otthon a gondtalan készülődéshez?
Csekkold, hogy szerintünk mire lenne szükséged!

Ádámtól-Éváig ünnepi előkészületek


Gondolj csak bele! Mikor, hol és hogyan kezdődnek meg az ünnepi előmunkálatok?
Elkezded megtervezni, hogy kinek és mit fogsz venni, hogy mivel leped meg a szeretteidet. Ha végeztél az ajándék beszerző-körúttal, és megvannak az ajándékok, biztosan be is fogsz csomagolni mindent. Azaz szükséged lesz minimum egy ollóra, amivel kedvedre szabdalhatod a csomagolópapírt, és egy strapabíró ragasztóra is a biztos rögzítéshez.

Aztán ott van a lakásod/házad feldíszítése, amivel nyugodtan folytathatod a sort. Itt csak a képzeleted szabhat határt a munkának: kezedbe veheted a kedvenc snicceredet vagy a régóta nem használt ragasztópisztolyodat is, amivel ezt-azt megragaszthatsz, és saját díszeket készíthetsz. Akár a régi fényfüzérek vagy egyéb díszek megjavításához is szükséged lehet a ragasztópisztolyra. Ha drasztikus a helyzet, mert például dugaljat kell cserélned, hogy használhasd a kedvenc fényfüzéred, ne vedd elő mindjárt a kalapácsodat, inkább nézz körül nálunk a megfelelő kiegészítőért!

És ne hagyjuk ki a sorból a fa beleszuszakolását sem a talpba, ami nem minden esetben könnyű munka. De ha van otthon egy megbízható fejszéd, amivel kedvedre farigcsálhatod a fát, pikkpakk túllehetsz ezen is. Ráadásul, ha azon szerencsések közé tartozol, akiknek az otthonában egy kandalló is helyet kap, akkor a hasítófejszéddel apró hasábokra ütheted a tüzelőanyagot is, amit aztán lángra lobbanthatsz két karácsonyi nóta és egy bejglikóstolás között. Viccet félretéve, a fafaragás és a hasítás is komoly figyelmet és biztonságot igénylő feladat, ezért mindig használj munkavédelmi kesztyűt munka közben!

Végül, de nem utolsósorban, készítsd elő a legtöbb eszközödet havazás esetére is! Jól jöhet a cirokseprű, ha csak kisebb pelyhekben hullik a hó, de ha órákon át nem akar elállni, majd betakarja az egész udvart, akkor inkább válts a jó öreg hólapátra! Utóbbival hatékonyabb és gyorsabb munkát végezhetsz, mintha csak sepregetnél.

Kihagytunk valamit a karácsonyi előkészületekből? Ha úgy érzed, jót tenne neked a böngészés, akkor vess egy pillantást a Mentool teljes kínálatára ITT!

Gyorsan, pontosan, akár pár nap alatt szállítunk decemberben is, méghozzá országos lefedettséggel. Válassz minket karácsonykor és a következő évben is!

 

Mindig készülünk újdonságokkal, és nem lesz ez másként a 2022-es év utolsó napjain sem.
A Facebookon, az Instagramon és a TikTokon tájékozódhatsz. Kövess be minket!