Fúrószár

Biztosak vagyunk benne, hogy veled is megesett már, hogy fel kellett volna szerelned a falra egy polcot, képkeretet, átfúrni a csempét, hogy új zuhanyfüggönyt szerelhess fel vagy faanyagba kellett lyukat fúrnod a rögzítéshez. Ezekhez a munkákhoz elengedhetetlenek az olyan gépi szerszámok, mint a fúró-csavarozó gép vagy a csavarbehajtó, de nem feledkezhetünk meg a fúrószárakról sem. Nem mindegy ugyanis, hogy fába, kőzetbe vagy valamilyen egyéb anyagba szeretnénk szép és megfelelő átmérőjű lyukakat fúrni. Nézd meg, hogy neked melyik változatra van szükséged, rendeld meg online!

Fúrószár

 

Kezdjük is rögtön a legelején. Mi is a fúrás? A fúrás egy olyan forgácsolási mód vagy eljárás, amely a tömör anyagban készít furatot. A furatot elkészíthetjük rögtön a megfelelő átmérőjű fúrószárral vagy szükség esetén tovább is bővíthetjük, hogy nagyobb átmérőjű furatot kapjunk. Ehhez használhatunk eggyel nagyobb fúrószárat vagy akár lépcsős fúrót is.

Amikor egy anyagba nem tudunk megfelelő lyukat képezni vagy a fúró egyáltalán nem viszi az alapdarabot, akkor két lehetőségünk van. Vagy nagyobb teljesítményű gépre (ütvefúróra, esztergagépre) vagy más típusú fúrószárra van szükségünk. Mást használunk faanyagokhoz, mást gránit és beton felületekhez és megint mást kerámiához és edzetlen üveghez. Mindig megéri a géphez és a felülethez megfelelő fúrószárat választani, hiszen így lehet csak tökéletes a végeredmény és így óvhatjuk meg eszközeink minőségét is hosszú távon.

 

Létezik nagyon hosszú fafúró is

 

A fúrószár változatok többféle kialakításban és többféle átmérőben, hosszban léteznek, hogy mindenki megtalálhassa a munkafolyamatához megfelelő, kiváló minőségű terméket. A kőzetfúrók általában SDS és HSS kialakítással, a csigafúrók HSS kialakítással vannak ellátva. Online barkácsboltunkban ezeket a remek fúrószárakat megvásárolhatod darabosan is, vagy dönthetsz amellett, hogy egyből egy nagyobb készletbe ruházol be.

Találhatsz nálunk HSS g s 19 és 25 részes készletet is, vagy kosaradba teheted a hss r 25 részes csigafúró készletét. Nem kell aggódnod akkor sem, ha mély lyukak kialakítása a cél faanyagokban, mivel létezik nagyon hosszú fafúró is, többféle átmérővel.

Vásárlás előtt mindenképpen ellenőrizd, hogy gépi szerszámod milyen befogással rendelkezik és ahhoz illeszkedő kialakítással ellátott kiegészítőt válassz hozzá.

 

SDS plus

 

Ha Te sem tudtad eddig, hogy mit jelölnek a betűkből álló rövidítések, akkor most lerántjuk róluk a titkot. A különböző gyártók a különböző tokmány befogásokat vagy más néven tokmányrendszereket jelölik különböző betűkkel. Azaz ezek alapján tudjuk meghatározni, hogy milyen befogáshoz, milyen kiegészítő lesz számunkra a megfelelő, melyiket tudjuk a szerszámgép tokmányába illeszteni.

Az SDS tokmányrendszer a Bosch nevéhez kötődik, ők fejlesztették ki és ők is hozták először forgalomba az ezzel a kialakítással gyártott fúrószár változatokat. Ma már számtalan gyártó termékei közül válogathatsz, ha ezekre a fúrószár típusokra van szükséged. Az SDS Plus az eredeti SDS rendszer fejlesztése, amely kompatibilis az SDS bitekkel és fúrószárakkal is.

Ha könnyen szeretnéd őket beazonosítani, akkor elmondható, hogy az SDS és az SDS plus felcserélhető és maximim 10 mm átmérőjű.

Nézz körül kínálatunkban és ha további kérdésed merülne fel a fúrószárak között, akkor keress minket bizalommal ügyfélszolgálati elérhetőségeink egyikén! Elindult online ügyintézési felületünk is, próbáld ki a még gyorsabb ügyintézés érdekében.

#minden jog fenntartva #ill #dewalt #budapest #ft #plusszosnak kb #bosch #vagy csak nagyon #plexi #e mail #pontos #sds max #mert #fúrószár