Halogén izzók

A halogénlámpák a hagyományos izzók kiváltóinak is szokás nevezni. Feladatuk a világítás, működésük azonban eltér a hagyományosan használatos régebbi villanykörtékétől. Ezekben a világítótestekben az izzószálakat általában kvarcüvegből készült búra veszi kerül, amelyen belül valamilyen halogén elem (pl. bróm vagy jód) található. Innen is kapták a nevüket. Ezeknek az elemeknek köszönhetően úgynevezett halogén körfolyamat jön létre működés közben, amely javítja a fényhasznosítást és a várható élettartamot is. 
Kínálatunkban ezeknek a remek izzóknak többféle változatát is megtalálhatod! 
A tűlábas halogénizzók leggyakrabban olvasólámpákban fordulnak elő, ezek használatához külön védőüveg is szükséges, amelyet a lámpatest tartalmaz a legtöbb esetben. 
Megtalálhatod online webshopunkban a törpefeszültségű változatokat is tűlábas fejjel (GU4) és a hálózati feszültségűeket GU10-es fejjel is. Természetesen a ceruzalámpák, vagy más néven ceruzahalogénok is megrendelhetőek online, amelyeket leggyakrabban kültéri világítótestekben használhatunk fel. Válaszd ki a számodra megfelelőeket, és tedd a talicskádba!