Munkavédelem

Rossz hírünk van! Sajnos a munkavédelmi eszközök nem védenek meg a munkától! Arra azonban tökéletesek, hogy a munkavégzés során ne sérülhessünk meg vagy a sérülések bekövetkeztét nagy mértékben csökkenthetik. A munkavédelmi eszközök kiválasztásánál mindig arra kell törekednünk, hogy az éppen elvégzendő feladatoknak megfelelőt válasszunk! Ne legyen neked sem kérdés a munkavédelem fontossága!

Munkavédelem


Mikor van szükség munkavédelmi felszerelésekre? A legjobb válasz erre a mindig, a legnépszerűbb pedig az, amikor úgy érzed, veszélybe kerülhetsz egy-egy munka elvégzése során.
Összességében mi azt javasolnánk, hogy inkább minden esetben használjunk védőfelszerelést, hiszen soha nem lehet előre tudni, hogy milyen alapfeladatból alakulhat ki akár veszélyes helyzet is.

 

Munkavédelmi kesztyűk

 

A vékonyabb, kertészkedéshez, barkácsoláshoz megfelelő kesztyűktől kezdve, amely tényleg csak a szennyeződésektől óv meg, a vastag, sav-lúg-olajálló és hegesztéshez gyártott kesztyűkig mindent megtalálhatsz kínálatunkban.
Kertészkedéshez elegendő lehet a folyékony kesztyű vagy a duplaszálú pamut kesztyű. Szereléshez a szerelőkesztyű segítheti munkánkat. Rakodáshoz pedig akár a strabapíróbb színbőr kesztyűket vagy a rakodókesztyűket is választhatjuk.

Vannak egy méretben és különböző méretben kapható kesztyűk is. Amennyiben precíz, aprólékos munkához keresünk védőfelszerelést, úgy a legjobb választás, ha a méretben tökéletes passzoló terméket részesítjük előnyben.

 

Amire nagyon kevesen gondolnak: a szem védelme

 

A lábbelik és a kesztyűk, azaz a végtagokat védő felszerelések a legelterjedtebbek a munkavédelem területén, de nem szabad megfeledkeznünk egyik legérzékenyebb érzékszervünkről, a szemünkről sem.

Szemünk védelméről leggyakrabban mindenkinek a hegesztés jut eszébe. Ilyenkor szinte egyértelmű, hogy pajzsot veszünk fel, hiszen máshogy el sem tudjuk végezni a ránk kiszabott feladatokat. Emellett azonban a fa hasogatáshoz, a fúráshoz, köszörüléshez, ácsoláshoz is szükségünk lehet munkavédelmi szemüvegre.
Ezeknél a munkáknál is kipattanhat és a szemünkbe kerülhet egy szálka, szilánk vagy bármilyen más idegen tárgy, amely a szemünkbe kerülhet.

Óvd meg magad a balesetektől, válaszd ki a megfelelő méretű munkavédelmi felszereléseket kínálatunkból! Online rendeléssel, akár már másnap használatba veheted őket! Jól hangzik, ugye?

 

Munkavédelem nem csak a munkahelyeden

 

Ne feledkezzünk meg arról, hogy munkavédelmi felszerelésekre nem csak a munkahelyünkön vagy szakmunka végzése közben lehet szükség. Otthoni feladatainkhoz is érdemes mindig körülnézni, létezik-e bármilyen olyan felszerelés, amely megvédheti sérülékeny testrészeinket.

Festéshez, takarításhoz is javasolt kesztyűt húzni, hiszen az erős vegyszerek, különböző adalékanyagok is okozhatnak allergiás reakciókat.

Mi a Mentool.hu-nál a ponthegesztett hálók, alumínium szúnyoghálók, sodronykötelek vágásához is minden esetben használunk kesztyűket. Otthon ezek a termékek a kertészkedéshez, virágok átültetéséhez, fahasogatáshoz, a fűtőanyag behordásához is jó szolgálatot tesznek.

Másra is szükséged lenne? Akkor nézz körül kategóriáink között és válogass vízszerelési, fűtésszerelési kiegészítőink, szerszámaink és otthonod, kerted felújításához, rendberakásához használható árucikkeink között.

#more options #website #uk #app #sign #english #content #cookies #change #time #people #munkavèdelem