Öleslécek - vízmértékek

Sola vízmértékek - Milwaukee vízmértékek - Öleslécek több méretben

Az ölesléc a vízmérték nagytestvére? Nem is hallottál még az öleslécről? Amennyiben a vízmértékkel már régi jó barátok vagytok, de lecserélnéd kiszolgált bajtársad, vagy építkezéshez, felújításhoz, barkácsoláshoz beszereznéd a szükséges eszközöket, akkor is mindenképpen a talicskádba kell helyezni ezeket a népszerű, erős és strapabíró eszközöket. 


Öleslécek - vízmértékek

A kőműves szerszámok első és talán legfontosabb eszközei a különböző ölesléc és vízmérték változatok. Ezek az egyszerű, mégis nagyszerű szerkezetek a libellával, azaz egy enyhén íves üvegcsővel vannak ellátva. Ez az üvegcső és a benne mozgó buborék fogja megmutatni a vízszintet.

A szükséges adatok megállapítása egyszerű! A fizika törvényei szerint a műszert, azaz az öleslécet vagy vízmértéket akármerre is fordítjuk a libella belsejében lévő buborék igyekszik mindig az üvegcső tetején maradni. Addig kell mozgatni a kőműves szerszámot, ameddig a buborék középen, a két feketével jelzett csík között áll meg. Ezzel a gyors módszerrel szinte bármilyen munkafolyamatnál megtalálható az egyenes. Éppen ezért szintezőnek is nevezik, hiszen segítségével könnyen kijelölhetjük a szereléshez szükséges vonalakat.

A kőművesek mellett asztalosok is előszeretettel használják főleg azokat a változatokat, amelyek a függőleges mérésekhez megfelelő üvegcsét is tartalmaznak. Ezekkel az ajtókereteket és ablakkereteket is könnyű szintbe hozniuk a beépítés, gyártás közben.


Fontos-e a márka a vízmérték választásnál?

Sok különböző gyártó sok különböző méretű és kialakítású vízmértéke és ölesléce elérhető a piacon, a döntés azonban nem feltétlenül egyszerű. Sokszor nehéz eldönteni, hogy ezek miben is különböznek, pontosan melyikre van szükségünk.

Az, hogy melyik vízmértékeket részesíted előnyben teljesen egyéni döntés. Vannak, akiknek a kisebb, míg másoknak a nagyobb alumínium vázas vízmértékek esnek jobban kézre. Természetesen mint minden más területen, itt is vannak azok a szakemberek és lelkes barkácsolók, akik márkahűségük miatt csak egy bizonyos márka és gyártó termékeit részesítik előnyben.

A mérési pontosságot sok gyártó közvetlenül a terméken is feltüntetni, ezt a jó minőségű eszközök esetében 0,5mm/M-ben lehet megadni.


Vízmértékek - öleslécek

A Sola vízmértékek remek kialakításúak, többféle méretben is megtalálhatóak raktárunk virtuális polcain, nem mellesleg pedig feltűnő színükkel még a legkaotikusabb építkezés és felújítás közben is gyorsan megtalálhatóak.

Alumínium vázuk strapabíró, a libella pedig sárga színűre festett etilalkohollal van feltöltve, amelyben a kis vízbuborék segítségével gyorsan beállíthatjuk a vízszintet.

Az ölesléc egy speciális vízmérték fajta, amelynek kialakítása speciálisan kőműves munkákhoz tervezett. Megtalálható rajta a libella is, de rendkívüli hosszával nagyobb területeken és felületeken is nagyobb pontossággal állapítható meg a megfelelő dőlésszög, egyenes. Építkezéseknél a legjobb választás! Függőleges és vízszintes szintek képzésénél is megállja a helyét!

További kérdésed lenne? Nem igazodsz el a kategóriák között? Információk és termékek kapcsán is keress minket bátran Facebookon, e-mailben (mail címünk: rendeles@mentool.hu) és telefonon is. Lehetőségeinkhez képest amiben csak tudunk a segítségedre leszünk!

Létrehozhatsz regisztrációval saját fiók elérhetőséget is, amelyben figyelemmel tudod kísérni megrendeléseidet, újra tudsz rendelni korábban már megvásárolt termékeket, és még sok más előnyt tartogat.

Minden jog fenntartva! (2021)

0,5 mm m #890 ft #ft 1 #590 ft #190 ft #490 ft #090 ft #400 #600 #290 #rendezés #oldalon #üres #tól #kosár #jobb #profil #szűrés #mágneses #raktáron lévő termék, valós raktárkészlet #vízmérték #termékek