Öleslécek - vízmértékek

Sola vízmértékek - Milwaukee vízmértékek - Öleslécek több méretben

Az ölesléc a vízmérték nagytestvére? Nem is hallottál még az öleslécről? Amennyiben a vízmértékkel már régi jó barátok vagytok, de lecserélnéd kiszolgált bajtársad, vagy építkezéshez, felújításhoz, barkácsoláshoz beszereznéd a szükséges eszközöket, akkor is mindenképpen a talicskádba kell helyezni ezeket a népszerű, erős és strapabíró eszközöket. 


Öleslécek - vízmértékek

A kőműves szerszámok első és talán legfontosabb eszközei a különböző ölesléc és vízmérték változatok. Ezek az egyszerű, mégis nagyszerű szerkezetek a libellával, azaz egy enyhén íves üvegcsővel vannak ellátva. Ez az üvegcső és a benne mozgó buborék fogja megmutatni a vízszintet.

A szükséges adatok megállapítása egyszerű! A fizika törvényei szerint a műszert, azaz az öleslécet vagy vízmértéket akármerre is fordítjuk a libella belsejében lévő buborék igyekszik mindig az üvegcső tetején maradni. Addig kell mozgatni a kőműves szerszámot, ameddig a buborék középen, a két feketével jelzett csík között áll meg. Ezzel a gyors módszerrel szinte bármilyen munkafolyamatnál megtalálható az egyenes. Éppen ezért szintezőnek is nevezik, hiszen segítségével könnyen kijelölhetjük a szereléshez szükséges vonalakat.

A kőművesek mellett asztalosok is előszeretettel használják főleg azokat a változatokat, amelyek a függőleges mérésekhez megfelelő üvegcsét is tartalmaznak. Ezekkel az ajtókereteket és ablakkereteket is könnyű szintbe hozniuk a beépítés, gyártás közben.


Fontos-e a márka a vízmérték választásnál?

Sok különböző gyártó sok különböző méretű és kialakítású vízmértéke és ölesléce elérhető a piacon, a döntés azonban nem feltétlenül egyszerű. Sokszor nehéz eldönteni, hogy ezek miben is különböznek, pontosan melyikre van szükségünk.

Az, hogy melyik vízmértékeket részesíted előnyben teljesen egyéni döntés. Vannak, akiknek a kisebb, míg másoknak a nagyobb alumínium vázas vízmértékek esnek jobban kézre. Természetesen mint minden más területen, itt is vannak azok a szakemberek és lelkes barkácsolók, akik márkahűségük miatt csak egy bizonyos márka és gyártó termékeit részesítik előnyben.

A mérési pontosságot sok gyártó közvetlenül a terméken is feltüntetni, ezt a jó minőségű eszközök esetében 0,5mm/M-ben lehet megadni.


Vízmértékek - öleslécek

A Sola vízmértékek remek kialakításúak, többféle méretben is megtalálhatóak raktárunk virtuális polcain, nem mellesleg pedig feltűnő színükkel még a legkaotikusabb építkezés és felújítás közben is gyorsan megtalálhatóak.

Alumínium vázuk strapabíró, a libella pedig sárga színűre festett etilalkohollal van feltöltve, amelyben a kis vízbuborék segítségével gyorsan beállíthatjuk a vízszintet.

Az ölesléc egy speciális vízmérték fajta, amelynek kialakítása speciálisan kőműves munkákhoz tervezett. Megtalálható rajta a libella is, de rendkívüli hosszával nagyobb területeken és felületeken is nagyobb pontossággal állapítható meg a megfelelő dőlésszög, egyenes. Építkezéseknél a legjobb választás! Függőleges és vízszintes szintek képzésénél is megállja a helyét!

További kérdésed lenne? Nem igazodsz el a kategóriák között? Információk és termékek kapcsán is keress minket bátran Facebookon, e-mailben (mail címünk: rendeles@mentool.hu) és telefonon is. Lehetőségeinkhez képest amiben csak tudunk a segítségedre leszünk!

Létrehozhatsz regisztrációval saját fiók elérhetőséget is, amelyben vásárlásaid után törzsvásárlói pontokat gyűjthetsz, amelyeket további kedvezményekre és termékekre választhatsz be!

Minden jog fenntartva! (2021)

0,5 mm m #890 ft #ft 1 #590 ft #190 ft #490 ft #090 ft #400 #600 #290 #rendezés #oldalon #üres #tól #kosár #jobb #profil #szűrés #mágneses #raktáron lévő termék, valós raktárkészlet #vízmérték #termékek