Rakományrögzítők

Szállítanál? Rögzítenél? Kikötöznél? A spaniferek, vagy más néven gurtnus spaniferek számtalan munkafolyamatban lehetnek a segítségedre a fuvarozás során és a ház körüli munkafolyamatoknál is. Különböző méretekben, különböző terhelhetőséggel és szélességgel lehet megvásárolni ezeket a kifejezetten rakományok rögzítéséhez gyártott termékeket! Amennyiben kiegészítenéd, még biztosabbá tennéd a rögzítéseket, vásárold meg hozzájuk a gumipókokat, gumiköteleket is! Rakományrögzítők

A rakományrögzítőket sokan ismerhetik hevederes kötöző vagy spanifer néven is. Akármelyik nevet is használjuk a rakományrögzítők ezen típusai talán az egyik legszélesebb körben elterjedt és legtöbbféleképpen használható eszközök, kötőelemek.

A rakományok rögzítésére elsősorban a szállítás kapcsán van szükség, ezekkel az eszközökkel tudjuk megakadályozni a szállítmányozás közbeni elmozdulást és az ebből eredő károsodásokat, rongálódásokat elkerülni.

A kisebb dobozok, bútorok vagy egyéb eszközök fuvarozása kapcsán jó szolgálatot tehet még számunkra a gumipók vagy gumikötél is, de nagyobb, nehezebb elemek, anyagok rögzítéséhez erősebb, strapabíróbb és hosszabb termékek célravezetőek.


Rakományrögzítő különböző méretekben

A rakományok rögzítésére nem csak az elmozdulások okozta károsodás miatt van szükség, hanem elsődlegesen a balesetveszély elkerülése a cél.

A rakományrögzítő a rakomány súrlódásának növeléséhez kiváló eszköz. A leszorítással, amelyet a megfeszítés útján elérhetünk vele növeli a rakomány súrlódását, a rakomány biztosabban a helyén marad, nem csúszkál, nem helyeződik át tőle a jármű súlyelosztása, nem csúszik neki más szállítandó tárgyaknak a térben.

Természetesen a rakományrögzítők közvetlen kikötözésre is szolgálhatnak, nem csak fuvarozáskor, szállítmányozáskor, de a kerti munka során is.

Segítségünkre lehetnek a fák, bokrok kivágásánál, de a nehéz, rossz fogást biztosító bútorokat is könnyebben tudjuk velük felcipelni a lépcsőn, amennyiben áthúzzuk alattuk a rakományrögzítő gurtniját. Felhívjuk a figyelmed, hogy ezeket a felhasználásokat csak saját felelősségre alkalmazza mindenki! 

A rakományrögzítés megtervezésekor sokféle szempontot szükséges figyelembe venni. A rögzítésnél fontos figyelembe venni a termék szállításának módját, súlyát, alakját, súlypontját is.

A hevederpántok, rögzítőpántok kiválasztása után pedig nincs más dolgunk, mint a rakomány megfelelő elhelyezése és rögzítése.


Hevederes kötöző - spanifer

A hevederes kötözők között találhatunk széles és keskenyebb darabokat is. A rögzíteni kívánt anyag vagy termék paraméterit is figyelembe véve ezek alapján is ki fogjuk tudni választani a számunkra éppen legideálisabbat.

Időszakos igénybevételnél, például amennyiben a költözést saját magunk oldjuk meg, elegendő lehet a kisebb, maximum 500 kg-ig terhelhető modell választása, esetleg ennek kiegészítése gumipókokkal, gumikötelekkel.

Természetesen amennyiben valaki munkájából kifolyólag sokat szállít, eltérő súlyú és alakú eszközöket, termékeket, anyagokat a biztonságos rögzítés érdekében javasolt inkább a nagyobb teherbírású rakományrögzítők választása.

Egy kifejezetten fuvarszállításra tervezett jármű esetén a rögzítés megfelelő elvégzését segíthetik az oldalfalakba, vagy hátfalakba épített kampók, kiállások, rácsok is, használjuk ezeket is, amennyiben lehetséges.

A biztonságos rakományrögzítés azonban már otthonunkban, saját kezűleg is megoldható a kínálatunkban kapható rakományrögzítő eszközök segítségével.


Termék a rakomány rögzítéséhez

Maximum 2000 kg-ig terhelhető rakományrögzítő termékek közül is válogathatsz kínálatunkban. Választhatsz belőlük 5 méteres, 8 méteres kiszerelést, vagy akár csomagot is, amiben 2x5 méter hosszú spanifer található meg.

A gurtnis kivitelű rakományrögzítők használaton kívül is jól tárolhatóak. Szépen összetekerve vagy hajtogatva könnyen elférnek a pincében, a garázsban, de akár a szerszámos ládában, vagy a csomagtartóban is.


Részletes rakományrögzítési útmutató

Amennyiben komolyabban érdeklődsz a téma iránt, úgy megéri elolvasni az Európai Bizottság alelnöke és közlekedési biztosa által írt rakományok rögzítésére vonatkozó iránymutatásokat, amelyek a közúti szállításban lehetnek segítésünkre.

INNEN érhető el.

#kft #mail #üres #kosár #budapest #fax #cím #telefon #36 1 #rakományrögzítők #rakományrögzítő #rakomány #termék #széles #jármű #esetén #rögzíteni #széles #termék #termék #termék #termék #termék #termék
#termék #rakományrögzítők #rakományrögzítő #rakomány #rakományrögzítés