Világítás, fényforrások

A világítás és a fény már egészen az őskortól fontos szerepet töltött be az emberek életében. A tűz hasznosításával rájöttek, hogy az nem csak meleget ad, de biztonságot is jelent a vadállatok támadásaival szemben, ezek mellett pedig még az étel elkészítésében, a fogyasztás megkönnyítésében is szerepet játszik. A tűz saját javunkra fordításától hosszú út vezetett az első lámpák használatáig, de a nagy áttörést az elektromos áram felfedezése jelentette az 1800-as években. Innentől kezdve sorra jelentek meg a különböző világításul szolgáló, elektromossággal működtethető izzók. Az elmúlt több, mint 200 évben az emberek találékonyságának köszönhetően a lámpa izzó hatalmas fejlődést ért el, mind teljesítmény, mind energia felhasználás, mind sugárzás terén. A működési elv, miszerint áramforrás szükséges a használatukhoz nem változott, de az idő sokat segített a fényforrás hagyományos felhasználása és a manapság létező világítástechnikai eszközök specifikációi terén. Ma már annyi és olyan különböző világítástechnikai eszközöket szerezhetünk be, amilyet csak szeretnénk!

Világítás, fényforrások - a lámpa, mint fényforrás

Fényforrásnak nevezünk minden olyan eszközt, amely fény kibocsátására és előállítására szolgál. A hagyományos izzók rezgésálló változatai a 21. században szinte már teljesen kiszorultak a boltok polcairól. Természetesen online barkácsboltunk fizikai raktáraiban még megtalálhatóak E14-es és E27-es foglalattal is. Ezeket ipari célokra még jól tudod használni, de háztartási felhasználásra már sokkal profibb, jobb fényhasznosítású izzólámpák és fénycső változatok között is válogathatsz.


LED világítás

Gyakran feltett kérdés, hogy ezek az izzó változatok mi miatt kerülnek többe a régi, hagyományos izzókhoz képest?

  1. Nem kell bemelegedési idővel számolnunk.
  2. A folyamatosan erősödő fényhatás helyett már a felkapcsolás pillanatában is azonos erősségi fényt bocsátanak ki, amit fent is tartanak a lekapcsolás pillanatáig.
  3. Nem melegszik, nem égeti meg a kezünket.
  4. A működő izzó sokkal kevesebb áramot fogyaszt el, így gazdaságosabban működtethető.
  5. Az energiamegtakarítás mellett környezetbarát is, hiszen nem termelődik használata közben szén-dioxid.
  6. Élettartamuk hosszabb, fényhasznosításuk jobb, mint a régebbi izzóknak, akár 5-10 évig is működtethetjük őket.
  7. Nem rontják a szemet, nem okoznak fejfájást, hiszen nem vibrálnak. Stabilan és egyenletesen bocsátják ki a fényt.


A színhőmérséklet meghatározása és szerepe

A legnagyobb kérdés mindig az, hogy pontosan mit szeretnénk elérni a fényforrások használata közben. A nap különböző szakaszaiban szükségünk lehet különböző színhőmérsékletű izzókra, de a felhasználás helye is meghatározhatja, hogy pontosan milyen színe legyen a fénynek, amit az égő kibocsát magából. A fényforrásokat, a LED izzókat talán legegyszerűbb színhőmérséklet alapján rendszerezni, az alapján meghozni a végső döntést a vásárlásnál.

Ahhoz, hogy ne zavarodjunk bele a számtalan féle változatba, egyszerűbb, ha elsősorban csak ezeket vesszük irányadónak.

A hideg fehér színeket és izzókat a legjobb talán olyan helyiségekben használni, ahol fent szeretnénk tartani a figyelmet, de javíthatjuk vele a koncentrációt és az éberséget is.

Hideg fehérrel találkozhatunk többek között az irodákban, bankokban, önkormányzatokban is. A hűvösebb árnyalatoknál könnyebben mehet a tanulás, de a hőérzetünket csökkentheti is, ezért óvatosan bánjunk vele.

A hálószobába, nappaliba és egyéb, pihenésre használatos helyiségekbe a melegebb árnyalatokat, a melegebb fényt részesítsük előnyben. Az ilyen színű fényforrás segíti a pihenést, lazítást, kikapcsolódást.

A fürdőszobába, mosdóba a legtöbben a kékes, fehéres fény mellett döntenek, hiszen a világos csempékhez jobban illik ez a látható fény, nem mellesleg pedig jó szolgálatot tehet nekünk a sminkelés, borotválkozás közben is.

Fényforrás jelölések K szerint:

  • 6200K az az izzó, amelynek színe hideg, kékes színű
  • 4000K jelzésű az az izzó, amelynek színe fehér, normál fényhatást kelt, nevezhetjük akár természetes fényhez hasonlónak is
  • 3000K jelzésű az az izzó, amely a melegebb színekért és hangulatokért felelős, színe narancssárgásabb, sárgásabb


Foglalatok

Vásárolhatsz nálunk műanyag és porcelán foglalatokat és foglalat átalakító adaptereket is.


Világítás, fényforrások - raktáron lévő hagyományos és led termékek

A villanyszerelés kategória alatt megtalálhatod a különböző fényforrások, lámpák és foglalatok kategóriák besorolásait is. Kattints mindig a megfelelő, számodra releváns tartalomra, hogy eljuthass a keresett termékekhez.

Válogatás közben oldalunkon minden esetben jól láthatod, hogy egy adott termék elérhető-e raktárról, és amennyiben igen, úgy a rendelés leadásának pillanatában milyen mennyiség áll rendelkezésünkre belőle.

Az aktuális darabszámokat mindig megjelenítjük a termék neve alatt vagy mellett. Amennyiben ezek helyett a számok helyett a ,,rendelhető" feliratot látod, úgy az azt jelenti, hogy a termék most éppen nem található meg raktárunkban, de megrendelés esetén amint lehetséges beszerezzük és eljuttatjuk vásárlóinknak. Hosszabb idejű készlethiány esetén is igyekszünk mindig a lehető leggyorsabb és legpontosabb információk birtokába kerülni és eljuttatni azokat megrendelőinknek.

Vásárolj a raktáron lévő mennyiségből, vagy nagy mennyiség esetén kérd egyedi ajánlatunkat e-mailben! (email címünk: webshop@mentool.hu, ügyfélszolgálat telefon: +36706358665)

Hírlevél feliratkozóinknak minden hónapban különleges ajánlatokkal is kedveskedünk a hetente változó akciós ajánlatok mellett.


Regisztráció

A Mentool.hu nevű oldalunkon regisztráció nélkül is vásárolhatsz, de megéri regisztrálni is. A regisztrált megrendelők minden vásárlásuk után kedvezményeket kaphatnak, amelyeket akár azonnal fel is használhatnak.

Akár regisztrált vásárlóként, akár regisztráció nélkül vásárolsz nálunk a talicskára kattintva a továbblépésnél megadhatod a szállításhoz szükséges adatokat, és a szállítási információk mellett kiválaszthatod a fizetési módot is. A regisztrált vásárlói fiók további előnyöket is rejt, fedezd fel őket!

Kövess minket Facebookon, Instagramon és TikTokon is!

Minden jog fenntartva! (2021)
Felhívjuk szíves figyelmed, hogy online barkácsboltunkban a felhasználói élmény maximalizálása érdekében cookie-kat (sütiket) használunk! Kérjük, kattints az ,,elfogadom" gombra a webáruház alján, amennyiben megjelenik számodra. (2021)
#lm w #kompakt fénycsövek #led #fényáram #gyártó #angol #energiatakarékos #sugárzást #fényhasznosításuk #fényhasznosítása #széles #tartományban #semleges #óra #halogén #kompakt fénycsövek #lm w #lumen #például #felvett #kis #kibocsátott #anyag #folytonos #gyakran #kiváló #képes #felett #hasonló #folyamatos #tartozó #erősen #használt #rendkívül