Balták

Az új kerti szerszámok beszerzése előtt mindig megéri végiggondolni, melyek azok az eszközök, amelyekre mindenképpen szükségünk lesz. Nincs olyan kertes háztartás, ahol nélkülözhető lenne egy kiváló minőségű üvegszálas vagy fa nyéllel szerelt balta! Új hasító, vágó, aprító eszközünket mindig saját magunkhoz és az elvégzendő munkákhoz válasszuk, hiszen ki szeretne feleslegesen emelgetni egy túl nagy és nehéz eszközt, vagy ki szeretne szenvedni egy nem megfelelő méretű, túl kicsi baltával? Ha nem szeretnél sorban állni a boltokban, cipekedni, mégis felkészülnél a kerti munkákra, akkor rendeld meg online az összes szükséges szerszámot, azaz a balták változatait is! Nincs tolongás, nincs sorban állás, nincs parkolóhely keresés! 

Balták

 

A különböző balták olyan kézi szerszámok, melyek minden háztartásban megtalálhatóak. Akár fakitermelésnél, faragásnál vagy éppen otthoni munkálatok, mint például a gyújtós készítésénél hatalmas segítséget nyújt a használója számára. Tarts velünk és bemutatjuk a különböző baltafajtákat, amelyeket megvásárolhatsz weboldaalunkról.

A balták a talán legszélesebb körben ismert kerti kézi szerszámok. Nincs az a gyerek, felnőtt vagy idős ember, aki ne látott volna már baltát akár otthon, akár képen, akár valamilyen filmben, amikor a favágó kockás mellényben hasogatja a tűzifát a fűtéshez.

A különböző gépek, gépi szerszámok beszerzése, megvásárlása mellett minden háztartásban szükség lehet egy erős, megfelelő kialakítású baltára is. A baltákat nem csak a téli tüzelő összeaprításához használhatjuk, hanem számos egyéb kerti munka, szakmunka során is jó hasznát vehetjük. Segítségünkre lehet a fás szárú növények gyökérzetének, szárának eltávolításában, lecsapdoshatjuk velük a kisebb, felesleges vagy zavaró ágakat is.

 

Balták és fejszék

 

A baltákat leggyakrabban faragáshoz, hasogatáshoz, aprításhoz vagy lyukak létrehozásához használjuk fa anyagokban. Bár történelme messzire nyúlik vissza és az évszázadok alatt használták fegyverként, sőt vallási tárgyként is, manapság ezek már kikoptak a köztudatból.

A balta a fejszék hasonlóan két részből épül fel. A fa vagy üvegszálas nyélből és a vágóéllel ellátott fejből. A balta az ék egyik formája, egyszerű kézi gépnek is nevezhetjük. Funkcióját a hasítás és szétfeszítés útján látja el, amelyet az erőnkkel hajtunk meg.

Ha a motoros fűrészek és egyéb nagy famegmunkáló gépek helyett inkább egy szerényebb kialakítású, kedvezőbb árú, mégis jól használható alternatívát keresel, akkor a balták lesznek számodra a tökéletes választások.

 

Mi a különbség a balta és a fejsze között?

 

Sokan nem tudják de a két kézi szerszám nem azonos. Kialakításuk és fejkiképzésük közel hasonlónak tűnhet, mégis eltérnek egymástól. A baltákat a fák kivágására használják hosszú idők óta, általában két kézzel forgatott kézi szerszámok, eszközök. Mérete a nagyobb fejsze és a kisebb méretű szekerce között helyezkedik el.

Kisebb fej és könnyebb súly jellemzi a baltát. A fa aprítására, begyújtós darabolására alkalmas kézi szerszám. Míg a fejsze nagyobb és nehezebb fejjel szerelt kéziszerszám a nagyobb darab fák, rönkök darabolására alkalmasak.


Raktáron található termékek - balták

 

A különböző kézi szerszámok között válogatva oldalunkon minden esetben jól látható, hogy egy adott termék elérhető-e raktárról, és amennyiben igen, úgy a rendelés leadásának pillanatában milyen mennyiség áll rendelkezésünkre belőle.

Az aktuális darabszámokat mindig megjelenítjük a termék neve alatt vagy mellett. Amennyiben ezek helyett a számok helyett a ,,rendelhető" feliratot látod, úgy az azt jelenti, hogy a termék most éppen nem található meg raktárunkban, de megrendelés esetén amint lehetséges beszerezzük és eljuttatjuk vásárlóinknak.

Vásárolj a raktáron lévő mennyiségből, vagy nagy mennyiség esetén kérd egyedi ajánlatunkat e-mailben! (email címünk: ugyfelszolgalat@mentool.hu, ügyfélszolgálat telefon: +36706358665)

Hírlevél feliratkozóinknak minden hónapban különleges ajánlatokkal is igyekszünk kedveskedni!

 

Vásárlói fiók regisztráció

 

A Mentool.hu nevű oldalunkon regisztráció nélkül is vásárolhatsz, de megéri regisztrálni is. Akár regisztrált vásárlóként, akár regisztráció nélkül vásárolsz nálunk a talicskára (kosárra) kattintva a továbblépésnél megadhatod a szállításhoz szükséges adatokat, és a szállítási információk mellett kiválaszthatod a fizetési módot is.

Kövess minket Facebookon, Instagramon és TikTokon is! 

 

Minden jog fenntartva! (2023) Felhívjuk szíves figyelmed, hogy online barkácsboltunkban a felhasználói élmény maximalizálása miatt cookie-kat (sütiket) használunk! Kérjük, kattints az ,,elfogadom" gombra a webáruház alján, amennyiben megjelenik számodra. (2023) #3.990 ft #790 ft #kosárba #szűrés #szállítás #gyártó #kategóriák #keresés #copyright #mail #árukereső #vásárlási #iratkozzon #kategóriák #információk #termékek #fejszék #balták fejszék