Ötrétegű csövek

Henco ötrétegű cső - Unidelta 5 rétegű cső

Az ötrétegű csövek különböző változatait megvásárolhatod nálunk piros, kék és fehér színben, szigetelt és szigetelés nélküli változatokban is! Használd te is ezeket a népszerű, hosszú ideig ellenálló és hatékony ötrétegű alumínium-betétes csöveket vízszerelési munkáidhoz a hozzájuk való idomokkal és segédszerszámokkal együtt!

Ötrétegű csövek - Henco cső - Unidelta cső

Az 5 rétegű cső nevét felépítéséről kapta. Nem véletlen, hogy ezek a fűtésszereléshez és vízszereléshez is használható ötrétegű anyagok ekkora népszerűségnek örvendenek. Szerelésük, hajlításuk és telepítésük egyszerű, öt rétegből álló felépítésüknek köszönhetően pedig rendkívüli tulajdonságokkal rendelkeznek. Nézz szét kínálatunkban és szerezd be a különböző ötrétegű cső változatokat, a préselhető és kulcsos idomokkal, a szerelésükhöz szükséges alapvető szerszámokkal együtt!

 

5 rétegű cső


Nézzük is, milyen előnyei vannak az ötrétegű csöveknek a korábban használt, hagyományosnak mondható horganyzott csövekkel és vascsövekkel szemben. 
Első, és talán legfontosabb szempont, hogy az 5 rétegű csöveket fűtési melegvizes rendszerekhez és háztartási vizes rendszerekhez is biztonságosan lehet használni. Nevük felépítésükre utal, azaz ezek a cső változatok 5 rétegből épülnek fel. A legbelső réteg általában polipropilénből (PP) vagy polietilénből készül (PE). Ennek köszönhetően a rendszerben folyó víz nem találkozik fém anyagokkal, vagyis nem következik be vízkő lerakódás, rozsdásodás, vagy egyéb korrózió. Emellett biztonságos vízminőséget garantál és nem kerülhetnek általa kellemetlen szagok vagy ízek a vízbe. 

Ez után a réteg után egy ragasztóréteg található, amely biztosítja a következő réteggel való erős kapcsolatot és a cső szivárgásmentességét, stabilitását. Ezt követi egy alumíniumréteg, amely hajlékonyságot, hajlíthatóságot és szilárdságot ad a csőnek. Ennek a rétegnek köszönhetően az ötrétegű csövek ellenállóvá válnak a külső mechanikai hatásoknak és terhelésnek is. 

Ezzel pedig el is érkeztünk a negyedik réteghez, amely szintén egy ragasztóréteg. A dupla ragasztóréteg biztosítja a cső hosszú élettartamát és még biztosabb tartását. A külső réteg egy burkolat, amely általában polietilén (PE) vagy polipropilén (PP) burkolat. Ennek a rétegnek a feladata a védelem a külső hatások ellen. Ez a réteg ellenáll a külső környezeti hatásoknak és a vegyi anyagoknak is. A szigetelt válozatoknál erre a rétegre kerül még rá a szigetelés, amely színével (piros és kék) megkönnyítheti munkánkat a meleg és hideg csövek telepítése kapcsán is. 

 

Ötrétegű csövek felhasználása

 

A fentiekből láthatjuk, hogy az 5 rétegű csövek különböző változatai (Henco cső, Unidelta cső) minden olyan előnnyel rendelkeznek, amelyek lehetővé teszik őket arra, hogy széles körben használhassuk őket fűtési rendszerekben, hűtési rendszerekben, valamint vízszállítási rendszerekben is.

Könnyen telepíthetőek, a hozzájuk kapható idomokkal pedig falon kívüli és falon belüli szereléseket is lehetővé tesznek. A többrétegű cső falon belüli szereléseihez press, azaz préselhető idomokat, míg falon kívüli szereléséhez kulcsos idomokat ajánlunk. 

Kínálatunkban többféle gyártó termékei között találhatod meg a számodra megfelelő, megbízható változatot! Magas minőség és remek árak várnak!

#Pe xc #minden jog fenntartva #alapján #oldal #gyártó #külső #készült #termékek #összes #magas #megfelelő #akár #megbízható #100 #bolt #árukereső