Fagycsap elzáró

Fagycsapod már van, de nem tudod eldönteni, hogy milyen kiegészítőre lenne hozzá még szükséged? Most költöztél kertes házba és ki szeretnéd ismerni a fagycsap elzárás csínját-bínját? Nem probléma! Ebben is segítségedre leszünk, ráadásul nálunk online megrendelheted a hozzá szükséges eszközöket és kiegészítőket is. Legyen szó akár telepítésről, akár javításról, nem probléma! Rendelj online és vedd át csomagod az országos PostaPontok egyikén, házhozszállítással, vagy akár személyes átvétellel telephelyünkön! 


2termék 12

Fagycsap elzáró

Nézzük is először, hogy miért van szükség fagycsapra? A fagycsap az a golyóscsap, amelyet a kerti csap téliesítéséhez használunk. Általában a kerti csaphoz vagy a szivattyúhoz csatlakozó aknában kap helyet a föld alatt. Feladata, hogy a kerti csap és a kerti csap vízvezetéke, valamint a hozzá kapcsolt egyéb vezetékek, csaptest a téli időszakban a benne lévő víz hatására megrepedjen, szivárogjon vagy teljesen használhatatlanná váljon a következő szezonban. 


Készülj fel a télre velünk!

Amennyiben nem sikerül ezt elkerülni, úgy nem csak az elszivárgó víz fog problémát jelenteni, hanem a szezon kellős közepén kell a teljes rendszert cserélni, ami nem kis fejtörést okozhat. Éppen ezért amikor azt látjuk, hogy hamarosan érkeznek az első fagyok, tegyünk meg mindent kertünk téliesítése érdekében. Ne felejtsd el a kerti csap mellett a kerti zuhanyzót, a medencéhez tartozó eszközöket sem vízteleníteni. 


Fagycsap telepítése

A fagycsap telepítésénél nem kell túl sok szempontot figyelembe vennünk. A legfontosabb, hogy elhelyezésük mindenképpen talajszint alá kerüljön, átlagosan 80-100 cm mélyre szokták őket bekötni. A fagycsap elhelyezkedhet a pincében, aknában vagy bármilyen olyan helyen, amelyet kevésbé érint a fagy, viszont szerelés, javítás, felújítás esetén könnyen hozzáférhető. 

A folyásirány meghatározása is döntő lehet, hiszen annak megfelelően szükséges elhelyeznünk a csapot. A szerelés nem okozhat ezek után nehézséget, hiszen a fagycsap is egy golyóscsap. Ha szereltél már golyóscsapot, akkor ez sem fog nehézséget okozni számodra!


A kerti csap és a fagycsap elzárása - fagycsap elzáró használata

El is érkeztünk a fagycsap elzárásához és ahhoz a ponthoz, hogy pontosan mire is tudjuk használni a fagycsap elzáró eszközöket. Ezeket a kiegészítőket sokan fagycsap kulcs, főcsap kulcs, T kulcs vagy vízfőcsap kulcs néven is ismerhetik. A fagycsap elzáró nem más azonban, mint egy téli vízleeresztő golyós csaphoz, azaz fagytalanító csap víztelenítéshez. 

A fagycsap elzárása úgy történik, hogy a T kulcsot hozzáillesztjük a fagycsap erre megfelelő, általában 3/4"-os részéhez és 90 fokban elfordítjuk az óramutató járásával megegyező irányba. Természetesen vannak olyan esetek, amikor indokolt a vízfőcsapot mélyebbre helyezni, ilyenkor az elzáró szár nem lesz elég hosszú a feladat elvégzéséhez és további toldó idom vásárlása válik szükségszerűvé. 

Ezekkel a termékekkel megbízható módon zárhatjuk el a kerti csapok, kültéri fürdő alkalmatosságok vízvezetékeiben a vizet, vagyis víztelenítjük a rendszert, hogy elkerüljük azok károsodását. Nem is olyan bonyolult, igaz? 

Webáruházunkban a fagycsaphoz szükséges termékek mellett megtalálhatsz még számtalan terméket, amelynek jó hasznát veheted a fűtésszerelésnél, a vízszerelésnél, a villanyszerelésnél és a kerti munkák során is.  

#2022 #minden jog fenntartva #mail #minden jog fenntartva #kosárba #hasonló termékek #hírlevél feliratkozás #h p #telefonon #garancia #árak #gyors szállítás #vélemények #vásárlás #kérjük #kategóriák #áfa #hírlevél #cikkszám #fém #információk #alsó #hasonló #szállítási #fontos #esetén #vásárlók #termék #segítségével #található #biztosan #rövid #megbízható #anyaga #során #bekötés #csappal #leírás #szóló #két #áll