Füstcsövek

Vezesd el a füstöt és az égéstermékeket! A füstcsövek nem csak biztonságossá teszik fűtőberendezéseid működését, de elengedhetetlenek a rendszer kiépítéséhez, összeszereléséhez is. Biztos vagy benne, hogy melyikre van szükséged? Tanácstalan vagy? Kétféle termék is felkeltette az érdeklődésed, de még vacillálsz? A különböző fűtésszereléshez szükséges csöveket és a kiegészítő idomokat is külön válogattuk, hogy könnyen áttekinthető kategóriákat hozzunk létre számodra. A leírásokkal további segítséget kívánunk adni a vásárlás megkönnyítéséhez. Persze nem gond, ha ezután sem megy, nyugodtan vedd igénybe szakember segítségét, a rendelésnél való elakadásnál pedig kereshetsz minket is bizalommal! 

Füstcsövek

 

Amikor füstcsőről beszélünk, akkor első, ami bevillan az ember eszébe: a vegyes tüzelésű kályha és a biztonság! A fűtés elengedhetetlen része egy jól megválasztott füstcső, akár kandalló, vegyes tüzelésű kályha vagy sparhelt van a házban.

Amennyiben szeretnéd lecserélni régi füstcsöveidet, vagy esetleg az új vegyes tüzelésű kályha, netán kandallók bekötését szeretnéd megejteni, de nincs még meg hozzá a megfelelő füstcső, akkor tőlünk beszerezheted.

 

Füstcső minden mennyiségben!

 

Kéznél van egy mérőszalag? Mérd le mekkora a távolság a kályha nyílása és a kéménynyílás között. Vedd számításba az a lehetőséget, hogy könyökre is szükséged lesz. De kezdjük is a legelején!

Ahhoz, hogy tudd, milyen füstcső idomokra van szükséged, le kell mérned a fűtőberendezés kimeneti nyílását és a falon található nyílást is. A legjobb, ha fogsz egy mérőszalagot vagy fa mércét és gondosan a lyuk két oldalához illeszted azt. Ezzel pedig meg is kapod, hogy milyen átmérője van a lyuknak. Ha ezt tudod, akkor könnyű dolgod lesz a füstcső kiegészítők kiválasztásánál. Hogy miért?

Mert a füstcsövek, könyökök, faldugók és csőrózsák esetében is mindig az átmérő méretére utal a termék nevében található szám.

Azaz a 120-as átmérője 12 cm, a 150-esé 15 cm és így tovább. Egyszerű, ugye?

Ha ezt tudod, akkor már csak azt kell kiszámolnod, hogy milyen hosszan kell vezetned a füstcsöveket a két nyílás között!

 

Vastagfalú, vékonyfalú füstcsövek, melyiket válasszam?

 

Meg is érkeztünk a másik legfontosabb kérdéshez, melyik falvastagságú füstcsöveket és idomokat válaszd. A válasz egyszerű!
Kis teljesítményű, 6kWh alatti kiskályhákhoz, teatűzhelyekhez a vékonyfalú, míg nagyobb, 6kWh teljesítmény feletti fűtőberendezésekhez a vastagfalú változatokat javasolják a gyártók.

 

Füstcső könyök és egyéb tartozékok

 

A profi csövekhez profi kiegészítő is dukál. Hőfokozó dobot keresel? Nálunk megtalálod! A nagyi sparheltjéhez kellene fehér, zománcozott kiegészítő? Természetesen az is van! Most szó szerint, egy füst alatt mindent beszerezhetsz, csupán pár kattintás az egész!

 

Kandallóhoz, kályhához megfelelő füstcső

 

Tehát összefoglalva kétféle típusú füstcső közül válogathatsz, ezek a vékony és vastagfalú változatok. Ne feledd, hogy minden füstcsőhöz a hozzá passzoló kiegészítő idomokat tudod csak megfelelően párosítani. De ne aggódj! Kategóriáink között egy helyre gyűjtöttük az azonos tulajdonságú termékeket, hogy biztosan jók kerüljenek a kosaradba.

 

Füstcső szűkítő

 

Vannak esetek, amikor a hagyományos kiegészítők mellett egyéb, kicsit speciálisabb termékekre is szükséged lesz a szereléshez. Amikor például a már meglévő füstcső átmérője kisebb vagy nagyobb, minta a falban található nyílásé. Ilyenkor sem kell kétségbe esni, csupán megkeresni a megfelelő méretű szűkítőt vagy bővítőt.

 

Az égéstermék megbízható elvezetése a kályhából

 

Az égéstermék, azaz a füst, korom és egyéb égésanyagok mindenképpen a füstcsöveken és a kéményen keresztül kell, hogy távozzanak. Ha nem ez történik az súlyos problémákat okozhat nem csak a fűtőberendezésben, de a lakók egészségben is.

Éppen ezért nagyon fontos, hogy a füstcsövek megfelelően illeszkedjenek. A megfelelő füstcsövek vásárlását tehát mindenképpen meg kell előznie egy méretvételi folyamatnak.

Neked a fustcső színe is számít? Már meglévő csöveidhez szeretnél további kiegészítőket vásárolni? Nem probléma! Fekete és fehér színű kiegészítőink között biztos, hogy találsz olyat, ami illik a fal színéhez is.

 

Sok hasznos termék vár Rád a Mentool.hu-nál!

 

Jó hírünk van! Ha nem csak füstcsövet keresel, hanem szükséged lenne kéménykefére vagy kéménytoldó szélkakasra, akkor azt is megtalálod oldalunkon. A raktáron található termékeinket akár azonnal tudjuk küldeni futárszolgálattal. Ami pedig nincs raktáron, azt mielőbb beszerezzük és kiszállítjuk Neked!

 

Szállítás

 

Amennyiben nem tudsz személyesen eljönni megrendelt csomagodért, akkor sem kell búslakodnod. Neked csak a termékek kosárba helyezésével és kifizetésével kell foglalkoznod, a szállítást elvégezzük helyetted!

További információk szükségesek egy termékről? Keress minket ügyfélszolgálat elérhetőségeinken, mail-en vagy telefonon. Örömmel segítünk!