Rabitzfogók

Kézzel nem minden munkafolyamatot tudsz megoldani sajnos! Lehetsz bármennyire erős kezű, bármilyen jól edzett, akkor sem fogod tudni kézi szerszámok nélkül megvalósítani betonacél-szerelő munkáidat. A rabitzfogók különböző méretű változatait nem véletlenül illetik betonszerelő fogó és betonacél-szerelő fogó nevekkel is. Ezek a fogó változatok első pillantásra úgy nézhetnek ki, mint egy harapófogó, de azokhoz képest hosszabb nyéllel és kisebb fejjel lettek ellátva. Ezekkel a remek kézi szerszámokkal könnyedén fogsz tudni dolgozni a tekercsről lefejtett kötöződróttal. Sodorhatod vagy vághatod is őket, akár egyetlen munkamenetben. Dolgozz gyorsan és megbízhatóan az edzett vágóéleknek köszönhetően!Rabitzfogók

 

Nem csupán a rabitzháló darabolására alkalmas egy rabitzfogó kézi szerszám. Használhatod az építőiparban betonacél szerelésnél, csempe vágás alkalmával vagy éppen az autóiparban például tömlőbilincs összeszereléshez és eltávolításához. Ezért sokan betonacélszerelő fogó, vagy tömlőbilincs fogó néven is ismerhetik.

Nem kell azonban szakembernek lenned ahhoz, hogy szükséged legyen egy rabitz fogó fajtára. Szerintünk egyik háztartásból sem hiányozhat egy szuper jó rabitzfogó. Ha érdekelnek a részletek, akkor tarts velünk a továbbiakban is!

 

Rabitzfogók és harapófogók közötti különbség

 

Ha már fogtál fogót a kezedben, akkor tudod jól, hogy egy fogó szerszám hogyan működik.

A harapófogók nagy fejjel rendelkeznek a drót vagy egyéb, erősebb anyag elcsípése érdekében, míg a rabitzfogók kisebb fejjel rendelkeznek és a hosszabb nyelének köszönhetően előszeretettel használják az autóiparban és az építőiparban is.

 

Fogók közötti különbségek

 

A fogók közötti különbség a fej kialakítása és mérete, aztán a nyél hossza és a fogó súlya szerint lehetséges. Ezek az aprónak tűnő eltérések használatkor hatalmas segítséget nyújthatnak a különböző helyzetekben, hiszen mindegyik a rendeltetésének megfelelő munkát tudja maradéktalanul elvégezni. 

 

Rabiztfogó az építőiparban

 

Ez a fogó nem csupán a rabitzháló darabolására alkalmas. Már az alapoktól hasznos lehet, ugyanis betonacél szerelés során a drót kötözésénél is igen jó szolgálatot tehet. A kis fej és a könnyed súly az egész napos munkavégzés során prioritást élvez. A legkeresettebb méret a 250 mm-es hossz, ez a méret ugyanis kényelmesen elfér a használója zsebében.

 

Rabiztfogó az autóiparban

 

Az autóiparban leggyakrabban tömlőbilincs fogóként ismerik ezt a remek kézi szerszámot. Csöveken található bilincsek leszerelésekor és felszerelésekor segíthet egy speciális tömlőbilincs fogó használata.

Tipp: Ezeket a fogókat könnyedén beszerezheted weboldalunkon, csupán pár kattintás és máris használatba is veheted őket!

 

További kézi szerszámok raktáron

 

Amennyiben nem csak fogóra lenne szükséged, hanem egyéb szerszámok is elkelnek, mint például kombinált fogó, vagy oldalcsípő fogó, csőfogó, vízpumpa fogó, akkor rendelj az oldalunkról azt is egyúttal. Csak írd be az oldal tetején található okos árukereső mezőbe a termék nevét, méretét, fajtáját, színét vagy márkáját és nyomj a nagyítóra, vagy válassz a jól felépített kategóriák közül.

 

Információk

 

Érdeklődnél a termékek kiszállítása felől? Nagyobb tételben szeretnél rendelni tőlünk? További kérdéseid adódtak? Vedd fel velünk a kapcsolatot telefonon, vagy e-mailben. Telefonon a +36-70/635-8665-ös számon, mail-ben az ugyfelszolgalat@mentool.hu címen.

 

Minden jog fenntartva, 2023.

www.mentool.hu