CO érzékelők

A fűtési idényben is szeretnéd biztonságban tudni családtagjaidat? Amennyiben szén-monoxid-érzékelőre van szükséged, esetleg a régi készüléked szeretnéd újra cserélni, akkor szerezz be tőlünk egy új CO érzékelő készüléket.

A szén-monoxid érzékelők beszerzése segítségünkre lehet a balesetek megelőzésénél, de mindenképpen fel kell hívnunk rá a figyelmed: fűtéstervezéssel, kivitelezéssel, üzembe helyezéssel és karbantartással mindig hozzáértő szakembert bízz meg te is! Ha rádiófrekvenciás hőérzékelőre is szükséged lenne, akkor azt is megtalálhatod kínálatunkban.


2termék 12

CO érzékelők

 

Azt kérdezed, hogy mi bajod lehetne bent a meleg házban? Hiszen nem jár autó, nincs villamos, szerinted nincs semmi veszélyre okot adó körülmény.
Sajnos a háztartási balesetek előfordulási aránya nem kevés. Itt pedig nem csak a villamossági balesetekre és az építkezések során felmerülő problémákra kell gondolni. A téli, fűtési időszakban bizony beosonhat mindenki háztartásába a szén-monoxid, amely nagyon nagy problémákat tud okozni. Járj utána velünk, hogy milyen készülékekkel védekezhetsz a nagyobb problémák ellen!

 

Megbízható szén-monoxid érzékelő a házba!

 

A szén-monoxid, vagy ahogy sokan ismerik, a csendes gyilkos bizony nagyon sok háztartásban megjelenhet. Alattomosságát az adja, hogy szagtalan, színtelen gáz, amely minden helyiségbe bejuthat és kis mennyiségben is halálos lehet.

Éppen ezért a fűtőberendezések éves vizsgálata és karbantartása mellett nagy figyelmet kell fordítani a jelzőberendezések felszerelésére is.

 

A szén-monoxid érzékelőket gyakorta kiegészítik füstérzékelőkkel is. Hogy ez miért rendkívül hasznos?

Azon kívül, hogy a tűzesetek által keletkezett füst is nagy problémát okozhat, a lakástüzeknek nagy százalékban füstmérgezés is a vége. Amennyiben szerencsések vagyunk, akkor egy rövid kórházi tartózkodással megússzuk, de ha későn észleljük a füstöt, bizony végzetes következménye is lehet.

Az ilyen esetek elkerülése érdekében jobb, ha van a lakásban füst és szénmonoxid érzékelő is! Tőlünk könnyedén beszerezheted mindkettőt.

  

Éjszaka aludj nyugodtan a szénmonokszid mérő figyel Rád és családtagjaidra!

 

Ahhoz, hogy éjszaka nyugodtan aludhass, nem lesz másra szükséged, mint egy szén-monoxid érzékelőre. Neked az alvás a dolgod a szén-monoxid érzékelőnek pedig az, hogy riasszon, ha a szén-monoxid (CO), ez a színtelen, szagtalan mérgező gáz a levegőbe kerül. Gáz fűtéssel fütesz, fával, szénnel, vagy egyéb éghető anyaggal? Akkor a CO képződés veszélye fennállhat a Te ingatlanodban is. A saját és családod biztonsága érdekében igazán jól jöhet egy szén-monoxid mérő készülék neked is.

 

Nem foglal nagy helyet, viszont életet menthet a szén-monoxid érzékelő!

 

A megfelelően működő szénmonokszid érzékelő olyan életmentésre alkalmas készülék, ami a ház tartozéka kell, hogy legyen. A Honeywell szénmonoxid érzékelő nagy szolgálatot tehet, ha a füstcső eltömődött, vagy a helyiségben a levegő szintje nem megfelelő.

 

Szerencsére ma már különféle szénmonoxid érzékelők vannak a piacon, amelyek közül mindenki kiválaszthatja a számára leginkább megfelelőt.
Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság úgynevezett pozitív listát készített a megfelelő és elfogadott készülékekről. Ebbe a pozitív listába tartozik többek között a Honeywell R200C-2, Honeywell XC70 és a Honeywell XC100 CO érzékelő, vészjelző is.

 

Amennyiben riaszt a szénmonoxid mérő készülék, akkor következőket teheted:

 

-Gondoskodj a megfelelő szellőztetésről, nyisd ki az ajtókat – ablakokat!

-Kapcsold ki a tüzelő berendezést!

-Amennyiben a riasztás továbbra is fennáll, mindenki hagyja el a helyiségeket, hagyd nyitva az ablakokat és az ajtókat!

-Értesítsd a mentőket, amennyiben valakinél szénmonoxid mérgezés tünetei jelentkeztek (például fejfájás vagy hányinger)!

-A tüzelő berendezéseket addig ne vedd újra használatba, míg azokat nem ellenőrizte egy megfelelő, hozzáértő szakember.

 

Szénmonoxid érzékelő elhelyezése a lakásban:

 

Mivel a szén-monoxid egy kicsivel könnyebb a levegőnél, így a mérgező gáz fentről lefelé tölti meg a helyiségeket. Éppen ezért a készülék legoptimálisabb elhelyezése az alábbiak szerint történik:

A mennyezettől 50-60 centiméterre érdemes felszerelni a készüléket és a kazántól kb. 1-1,5 méter távolságra elhelyezni.

Olyan helyre telepítsd a készüléket, ahol a sok időt töltesz, ilyen például a konyha, nappali vagy a hálószoba.

Feltétlenül a használati útmutató szerint használjuk a készüléket. Amennyiben szükségét érzed, akkor hívj szakembert a megfelelő telepítéshez.

 

Nem csak Superman menthet életet, hanem egy megfelelőn működő Okos füstérzékelő is!

 

A füst káros hatásai elleni védelmet egy megbízható füstérzékelő jelentheti. Sőt, akár mondhatjuk azt is, hogy a füstérzékelő egy Superman a mindennapokban. A füstérzékelő és a tűzjelző sosem alszik, míg Te, vagy az egész család pihen, addig az érzékelő készenlétben őrködik a biztonságotok felett.

A nálunk kapható Honeywell R200H-N2 hőérzékelős tűzjelző és az Optikai füstérzékelő Honeywell R200S-2 termék felszerelésével nyugodt pillanatokat biztosíthatsz családodnak. Ráadásul az érzékelők egyedi formájuknak köszönhetően akár a lakás díszei is lehetnek.

A termékekonline megvásárlásával nem csak egy készüléket vásárolsz, hanem biztonságot is kompromisszumok nélkül!

Fontos: Az érzékelők mellékelt telepítési útmutatóját minden esetben olvasd el és használati utasítást tartsd be a megfelelő működés elérése érdekében!


Fűtésszerelés és egyéb kiegészítők


Természetesen ha fűtésszerelés, akkor nem elegendő, ha csak a co érzékelőkről beszélünk. Oldalunkon a fűtésszerelési eszközök és kiegészítők többféle változatot is megtalálhatod, sőt, házhoz is rendelheted. A 2022-es évtől lehetőséged van emellett még a személyes ávétel lehetőségét is választanod abban az esetben, amennyiben előre utalás után saját gépjárművel jönnél el telephelyünkre csomagodért. 

#fűtésszerelés, co érzékelők