CO érzékelők

A fűtési idényben is szeretnéd biztonságban tudni családtagjaidat? Amennyiben szén-monoxid-érzékelőre van szükséged, esetleg a régi készüléked szeretnéd újra cserélni, akkor szerezz be tőlünk egy új CO érzékelő készüléket.

A szén-monoxid érzékelők beszerzése segítségünkre lehet a balesetek megelőzésénél, de mindenképpen fel kell hívnunk rá a figyelmed: fűtéstervezéssel, kivitelezéssel, üzembe helyezéssel és karbantartással mindig hozzáértő szakembert bízz meg te is! Ha rádiófrekvenciás hőérzékelőre is szükséged lenne, akkor azt is megtalálhatod kínálatunkban.CO érzékelők

 

Azt kérdezed, hogy mi bajod lehetne bent a meleg házban? Hiszen nem jár autó, nincs villamos, szerinted nincs semmi veszélyre okot adó körülmény.
Sajnos a háztartási balesetek előfordulási aránya nem kevés. Itt pedig nem csak a villamossági balesetekre és az építkezések során felmerülő problémákra kell gondolni. A téli, fűtési időszakban bizony beosonhat mindenki háztartásába a szén-monoxid, amely nagyon nagy problémákat tud okozni. Járj utána velünk, hogy milyen készülékekkel védekezhetsz a nagyobb problémák ellen!

 

Megbízható szén-monoxid érzékelő a házba!

 

A szén-monoxid, vagy ahogy sokan ismerik, a csendes gyilkos bizony nagyon sok háztartásban megjelenhet. Alattomosságát az adja, hogy szagtalan, színtelen gáz, amely minden helyiségbe bejuthat és kis mennyiségben is halálos lehet.

Éppen ezért a fűtőberendezések éves vizsgálata és karbantartása mellett nagy figyelmet kell fordítani a jelzőberendezések felszerelésére is.

 

A szén-monoxid érzékelőket gyakorta kiegészítik füstérzékelőkkel is. Hogy ez miért rendkívül hasznos?

Azon kívül, hogy a tűzesetek által keletkezett füst is nagy problémát okozhat, a lakástüzeknek nagy százalékban füstmérgezés is a vége. Amennyiben szerencsések vagyunk, akkor egy rövid kórházi tartózkodással megússzuk, de ha későn észleljük a füstöt, bizony végzetes következménye is lehet.

Az ilyen esetek elkerülése érdekében jobb, ha van a lakásban füst és szénmonoxid érzékelő is! Tőlünk könnyedén beszerezheted mindkettőt.

  

Éjszaka aludj nyugodtan a szénmonokszid mérő figyel Rád és családtagjaidra!

 

Ahhoz, hogy éjszaka nyugodtan aludhass, nem lesz másra szükséged, mint egy szén-monoxid érzékelőre. Neked az alvás a dolgod a szén-monoxid érzékelőnek pedig az, hogy riasszon, ha a szén-monoxid (CO), ez a színtelen, szagtalan mérgező gáz a levegőbe kerül. Gáz fűtéssel fütesz, fával, szénnel, vagy egyéb éghető anyaggal? Akkor a CO képződés veszélye fennállhat a Te ingatlanodban is. A saját és családod biztonsága érdekében igazán jól jöhet egy szén-monoxid mérő készülék neked is.

 

Nem foglal nagy helyet, viszont életet menthet a szén-monoxid érzékelő!

 

A megfelelően működő szénmonokszid érzékelő olyan életmentésre alkalmas készülék, ami a ház tartozéka kell, hogy legyen. A Honeywell szénmonoxid érzékelő nagy szolgálatot tehet, ha a füstcső eltömődött, vagy a helyiségben a levegő szintje nem megfelelő.

 

Szerencsére ma már különféle szénmonoxid érzékelők vannak a piacon, amelyek közül mindenki kiválaszthatja a számára leginkább megfelelőt.
Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság úgynevezett pozitív listát készített a megfelelő és elfogadott készülékekről. Ebbe a pozitív listába tartozik többek között a Honeywell R200C-2, Honeywell XC70 és a Honeywell XC100 CO érzékelő, vészjelző is.

 

Amennyiben riaszt a szénmonoxid mérő készülék, akkor következőket teheted:

 

-Gondoskodj a megfelelő szellőztetésről, nyisd ki az ajtókat – ablakokat!

-Kapcsold ki a tüzelő berendezést!

-Amennyiben a riasztás továbbra is fennáll, mindenki hagyja el a helyiségeket, hagyd nyitva az ablakokat és az ajtókat!

-Értesítsd a mentőket, amennyiben valakinél szénmonoxid mérgezés tünetei jelentkeztek (például fejfájás vagy hányinger)!

-A tüzelő berendezéseket addig ne vedd újra használatba, míg azokat nem ellenőrizte egy megfelelő, hozzáértő szakember.

 

Szénmonoxid érzékelő elhelyezése a lakásban:

 

Mivel a szén-monoxid egy kicsivel könnyebb a levegőnél, így a mérgező gáz fentről lefelé tölti meg a helyiségeket. Éppen ezért a készülék legoptimálisabb elhelyezése az alábbiak szerint történik:

A mennyezettől 50-60 centiméterre érdemes felszerelni a készüléket és a kazántól kb. 1-1,5 méter távolságra elhelyezni.

Olyan helyre telepítsd a készüléket, ahol a sok időt töltesz, ilyen például a konyha, nappali vagy a hálószoba.

Feltétlenül a használati útmutató szerint használjuk a készüléket. Amennyiben szükségét érzed, akkor hívj szakembert a megfelelő telepítéshez.

 

Nem csak Superman menthet életet, hanem egy megfelelőn működő Okos füstérzékelő is!

 

A füst káros hatásai elleni védelmet egy megbízható füstérzékelő jelentheti. Sőt, akár mondhatjuk azt is, hogy a füstérzékelő egy Superman a mindennapokban. A füstérzékelő és a tűzjelző sosem alszik, míg Te, vagy az egész család pihen, addig az érzékelő készenlétben őrködik a biztonságotok felett.

A nálunk kapható Honeywell R200H-N2 hőérzékelős tűzjelző és az Optikai füstérzékelő Honeywell R200S-2 termék felszerelésével nyugodt pillanatokat biztosíthatsz családodnak. Ráadásul az érzékelők egyedi formájuknak köszönhetően akár a lakás díszei is lehetnek.

A termékekonline megvásárlásával nem csak egy készüléket vásárolsz, hanem biztonságot is kompromisszumok nélkül!

Fontos: Az érzékelők mellékelt telepítési útmutatóját minden esetben olvasd el és használati utasítást tartsd be a megfelelő működés elérése érdekében!


Fűtésszerelés és egyéb kiegészítők


Természetesen ha fűtésszerelés, akkor nem elegendő, ha csak a co érzékelőkről beszélünk. Oldalunkon a fűtésszerelési eszközök és kiegészítők többféle változatot is megtalálhatod, sőt, házhoz is rendelheted. A 2022-es évtől lehetőséged van emellett még a személyes ávétel lehetőségét is választanod abban az esetben, amennyiben előre utalás után saját gépjárművel jönnél el telephelyünkre csomagodért. 

#fűtésszerelés, co érzékelők